Barcelona: Sosem találják meg az „új Puyolt” - Piqué

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 12:51
null
Piqué és Puyol a kezdetektől fogva jól kijön egymással
Carles Puyol kedden jelentette be, hogy az idény végén távozik a Barcelona labdarúgócsapatától. Válogatottbeli és klubtársa, Gerard Piqué szívhez szóló üzenetet írt barátjának az egyik közösségi portálon.

Íme, Piqué „búcsúlevele”:

„Te voltál a védőangyalom.

Elérkezett a nap. Távozol. Ez az élet rendje, nekem mégis nehéz elképzelnem a Barcát nélküled. Ha visszaemlékezem Párizsra vagy Rómára, az első kép, amely beugrik, az az, hogy felemeled a Bajnokok Ligája-trófeát. A Wembleyben átengedted ezt a megtisztelő feladatot Abinak (Éric Abidal – a szerk.), amitől csak még nagyobbá váltál. A generációm és az utánunk következők nem nagyon tudják elképzelni, milyen lesz a csapat úgy, hogy nincs ott a védelmében Puyi a csapatkapitányi karszalaggal és az ötös számmal a mezén. Szerintem semmi sem lesz már ugyanolyan.

Hat évvel ezelőtt találkoztam veled. Te voltál a kapitány, a csapat emblematikus figurája, én pedig kölyökként érkeztem, aki meg akarja hódítani a világot. Az első naptól fogva nagyszerű volt a kapcsolatunk, a pályán és azon kívül is. Mindig védve éreztem magam általad, tudtam, hogy ha hibázok, te mindig ott leszel, és kisegítesz. Te voltál a védőangyalom.

Tudom, hogy hiányoznak majd a beszélgetések veled az öltözőben, a tanácsaid, de legfőképp az, hogy a pályán mindent beleadtál. Egyedülálló vagy, kivételes. Sértőnek találom, amikor arról beszélnek, hogy szerződtetik az „új Puyolt". Megnézhetnek akárkit, sosem találják meg.

Köszönök mindent, Puyi."

A szintén a Barcelonát erősítő Cesc Fabregas korábban ugyancsak sajnálatát fejezte ki Puyol döntése miatt, és kijelentette, hogy számára örökre a bozontos hajú védő marad a kapitány.

Legalább ilyen megtisztelő lehet Puyol számára, amit Ronaldo mondott róla, aki a Real Madrid színeiben ellenfélként találkozott vele a pályán.

„Nem tudtam a dologról, így meglepett a bejelentése. Olyan ő a Barcelona számára, mint Hierro a Real Madridnál, egy ikon. Védőként elég nehézkes volt – viccelődött a brazil csatár –, azonban nagyon kitartó és rendkívül tisztességes is egyben. Egy igazi példakép.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik