Egy potyával nyert, és továbbjutott a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2012.01.10. 23:58
null
Benzemáék Mallorcára utaznak (Fotó: Reuters)
Címkék
Karim Benzema góljának köszönhetően a Real Madrid idegenben, 1–0-ra legyőzte a Málagát a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel továbbjutott. A mérkőzés egyetlen találatánál a hazaiak kapusa, Wilfredo Caballero hatalmasat hibázott.

A Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Málaga nagyon meglepte a Real Madridot. Már 2–0-ra is vezetett a Bernabéuban, de a királyiak fordítani tudtak, amelynek köszönhetően egygólos előnnyel várhatták a málagai visszavágót.

A mostani mérkőzés első félideje bár nagy iramot igen, de sok helyzetet nem hozott. A Real Madridnak azonban így is megvolt a lehetősége, hogy megszerezze a vezetést, Sergio Ramos nem sokkal szünet előtt közelről a jobb kapufa mellé fejelt.

A második félidőben megpróbált támadni a hazai csapat, amelynek következtében a Real Madrid egy-két veszélyes kontrát vezethetett. Eredménytelenül. A 63. percben aztán Cristiano Ronaldo hatalmas ziccert hibázott: a portugál klasszis egyedül érkezett a kapu előterében, de közeli fejesét Wilfredo Caballero bravúrral hárította.

Nem sokkal később Gonzalo Higuaín megmutatta, hogy hogyan is kell ezt csinálni! Apró szépséghiba volt azonban, hogy az argentin támadó lesről vette be fejjel a hazai kaput. A játékvezető nem is adta meg a találatot.

Manuel Pellegrini együttesének tehát továbbra is egy gólra volt szüksége a továbbjutáshoz. A 72. percben azonban romokba dőltek a hazai álmok. Egy kontratámadás végén a csereként beállt Karim Benzema lőtt kapura, a labda középre tartott és úgy tűnt, hogy Caballero könnyedén húzza magához. A labda azonban átcsorgott a kapus lábai között... 0–1

KARIM BENZEMA TALÁLATA

A folytatásban már nem változott az eredmény, a Real Madrid jutott a negyeddöntőbe, ahol minden bizonnyal a Barcelona lesz az ellenfele. Hacsak a katalánok nem bukják el a továbbjutást 4–0-ról az Osasuna ellen...

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Málaga–Real Madrid 0–1 (Benzema 72.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4–2-es összesítéssel
KORÁBBAN
Racing Santander–Mirandés 1–1 (Munitis 35., ill. Infante 72. –11-esből
Továbbjutott: a Mirandés, 3–1-es összesítéssel
Mallorca–Real Sociedad 6–1 (Castro 34., 40., Hemad 35., 59., J. Nunes 37., Alfaro 53., ill. Ifran 16.)
Továbbjutott: a Mallorca, 6–3-as összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik