El clásico: Arra vagyok a legbüszkébb, ahogyan nyertünk - Guardiola

Vágólapra másolva!
2010.11.30. 01:07
Címkék
Fölényes, 5–0-s győzelmet aratott a Barcelona a Real Madrid ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 13. fordulójában. Pep Guardiola a találkozót követő sajtótájékoztatón mindenek előtt arra volt a legbüszkébb, ahogyan nyertek.

„Természetesen tovább kell folytatnunk a küzdelmet, de hétfőn rengeteg embernek okoztunk örömet – nyilatkozta Pep Guardiola. – Arra vagyok a legbüszkébb, ahogyan nyertünk és jó tudni, hogy ezt sokmillió ember látta. Nagyon elégedett vagyok a győzelmen túl a mutatott játékunkkal. Carles Rexach és Johan Cruyff voltak azok, akik elsőként győzelemre vitték azt a Barcelona-stílust, amelynek mi is követői vagyunk."

„Ez a győzelem nemcsak a mi sikerünk, hanem azoké is, akik fiatalon felfedeztek egy Xavit vagy éppen egy Iniestát, és éveken át felkészítették őket. A saját nevelésű játékosaink jó teljesítménye teszi még értékesebbé számunkra ezt a győzelmet."

Pep Guardiola a bajnoki címvédés esélyeit illetően sem szállt el.

„Ez csak egy mérkőzés volt. A két csapat között nincs ekkora különbség. Ma nekünk minden bejött, nekik lényegében semmi sem sikerült. Én sem vártam ezt az eredményt. A Madridnak voltak gólszerzései lehetőségei, aligha számítottak ilyen mérkőzésre. Mind a két csapat magas szintet képvisel, hétfőn mi voltunk a jobbak. De ettől még nem hisszük azt, hogy a miénk a legjobb csapat a világon. Mi csupán igyekszünk jól játszani."

A katalánok mindig szerény edzője Lionel Messi és Dani Alvés játékát emelte ki az el clásicón.

„Messinél nincs komplettebb játékos. Legalábbis én még nem hallottam senkiről. Már most számtalan rekordot mondhat a magáénak, pedig még csak huszonhárom éves. Egyszerűen ő a legjobb. Dani Alvesnek ma óvatosabban kellett támadnia, az ő játékával tudtuk megtartani hátul az egyensúlyunkat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik