El clásico: Undiano Mallenco vezet majd, jó előjel Mourinhónak?

Vágólapra másolva!
2012.04.10. 14:55
Címkék
Alberto Undiano Mallenco vezeti április 21-én az este nyolc órakor kezdődő FC Barcelona–Real Madrid összecsapást a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A 38 esztendős játékvezető neve a közelmúltat nézve mindkét fél számára ígéretesnek tűnhet – pláne José Mourinhónak...

A Barcelona és a Real Madrid sem panaszkodhat a spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF) azon döntésére, miszerint Alberto Undiano Mallenco vezeti a minden bizonnyal sorsdöntő el clásicót jövő szombaton.

A spanyol bíró ebben a szezonban két-két bajnokin fújt a két gigásznak, és a két csapat minden esetben győztesen hagyta el a pályát. A Barca idegenben a Málaga (4–1) és hazai pályán a Real Zaragoza ellen (4–0) tudta begyűjteni a három pontot Undiano Mallenco játékvezetése mellett, míg a Real Madrid otthon a Levante ellen (4–2), a Santiago Bernabéutól távol pedig a Real Sociedad ellen (1–0) tudott győzni.

Némileg azért mégiscsak José Mourinhóék lélegezhettek fel jobban a játékvezető kilétének megismerésekor, ugyanis Undiano Mallenco vezette azt a bizonyos tavaly áprilisi Király-kupa finálét, amelyet a királyiak 1–0-ra megnyertek az ősi rivális katalánok ellen.

Mourinho érkezése óta egyébként a Real még sosem kapott ki a 2004 óta FIFA-kerettag játékvezető irányításával – ez összesen nyolc tétmérkőzést jelent (hat bajnoki és két kupa-találkozó).

Undiano Mallenco a Primera Divisiónban legutóbb 2009 novemberében vezetett el clásicót. Akkor a Barcelona Zlatan Ibrahimovic találatával 1–0-ra nyert a Camp Nouban.

A játékvezető ebben a naptári évben tizenegy mérkőzésen mindössze negyvenöt sárga és három piros lapot osztott ki. A biztonság kedvéért azért jobban teszi, ha fegyelmező kártyáit nem hagyja otthon április 21-én...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik