Ezúttal 5-0-val is beérte a Barcelona

Vágólapra másolva!
2011.01.26. 23:57
null
Messit ezúttal sem lehetett megállítani: két gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez (Fotó: Action Images - Archív)
Címkék
A spanyol labdarúgó Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Barcelona hazai pályán 5–0-ra nyert az Almería ellen.

Nem volt egy súlycsoportban a Barcelona és az Almería a Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, ezt pedig a katalánok a találkozó elejétől kezdve igyekeztek tudatosítani ellenfelükben.

Mindössze tíz percet kellett várni az első gólra a Camp Nou szurkolóseregének: Pedro passzolt Lionel Messihez, aki ballal a tizenhatos vonaláról lőtt kapura, ám Andrés Esteban kapus nem reagált túl jól az egyébként védhető lövésre, így a labda a kezén megpattanva került a hálóba. 1–0

Nem sokkal később már 2–0-t mutatott az eredményjelző miután Xavi remek átadását David Villa értékesítette. Esteban ennél a találatnál sem állt a helyzet magaslatán.

Öt perccel később ismét megrezdült az Almería hálója: újra az aranylabdás Messi volt eredményes, ezúttal Andrés Iniesta átadását tekerte el mintaszerűen a jobb alsó sarokba. 3–0

Nem mondható, hogy az Almería nagy ellenállást tanúsított volna, a vendégek az első játékrészben mindössze kétszer jutottak el a „gránátvörös-kékek” kapujáig Henok Goitom és Albert Crusat révén.

A 31. percben Pedro gyönyörű fejes góljával tovább növelte előnyét a katalán sztáralakulat, így 4–0-s Barca-vezetéssel fordultak a csapatok.

Nem folytatódott azonban a gólzápor a második játékrészben, úgy tűnt, a hazaiak most megelégedtek a négygólos különbséggel – ebben a szezonban a Barca egyszer már gurított egy nyolcast az Almeríának –, de természetesen továbbra is kapujához szögezték ellenfelüket és diktálták a játék ritmusát.

Javier Mascherano megszerezhette volna első Barca-mezben elért találatát egy szép távoli kísérlet után, ám Esteban hatalmasat védett. Talán a kapus bravúrja adott erőt a vendég támadóknak, talán nem, de egy biztos: Goitom egy az egyben vihette José Manuel Pintóra a labdát, ám a svéd támadó könnyelműen a kapu mellé emelte a labdát.

A hajrában Messi ismét villant, ezúttal az előkészítő szerepben jeleskedett: mesterien löbbölt Seydou Keita elé, aki nem hibázott, és beállította az 5–0-s végeredményt.

AZ ELSŐ NÉGY GÓL
S. KEITA TALÁLATA
SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Barcelona–Almería 5–0 (Messi 10., 16., Villa 11., Pedro 31., S. Keita 89.)
KORÁBBAN
Sevilla–Real Madrid 0–1 (Benzema 17.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik