Falcao lesz Agüero utóda az Atléticónál

Vágólapra másolva!
2011.08.19. 07:51
null
Falcao távozik Portóból, de szép emlékeket hagy maga mögött (fotó: Action Images)
Címkék
A Porto labdarúgócsapata csütörtök este közleményben jelentette be, hogy megegyezett az Atlético Madriddal Radamel Falcao átigazolásáról, így amennyiben a kolumbiai támadónak sikerül megállapodnia a „matracosokkal” és megfelel az orvosi vizsgálaton, a spanyol fővárosban folytatja pályafutását.

 

Falcao átigazolási díja 40 millió euró lesz, de különböző feltételek teljesülése esetén ez az összeg 47 millióra is emelkedhet. A Porto egyben bejelentette azt is, hogy a középpályás Rúben Micael további ötmillió euró ellenében szintén az Atléticóhoz távozik, őt a fővárosiak rögtön kölcsönadják a Real Zaragozának.

A két játékos átigazolási díja gyakorlatilag megegyezik azzal az összeggel, amelyért brit lapértesülések szerint Sergio Agüero a Manchester Cityhez került (mintegy 45 millió euró), és Falcaónak kimondva-kimondatlanul az lehet a feladata, hogy elsősorban góljaival és vezérszerepével pótolja az argentint.

Falcao – aki az elmúlt hónapban hosszabbította meg szerződését 2015-ig a „sárkányokkal”, és 45 millió euróban állapították meg kivásárlási árát – 2009-ben a River Plate-től 5.5 millió euróért került a Portóhoz, a portugál csapatnál 84 tétmérkőzésen összesen 73-szor volt eredményes.

A 25 éves kolumbiai támadónak elévülhetetlen érdemei voltak a kék-fehérek legutóbbi remek szezonjában: 39 góllal segítette az idényben csapatát (17-tel az Európa-liga gólkirálya lett), amely a portugál bajnokság mellett megnyerte a hazai kupasorozatot és az El-t. Falcao a Copa Américán két góllal segítette a negyeddöntőig jutó kolumbiai válogatottat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik