Guardiola: Nem vagyok jobb a többi edzőnél

Vágólapra másolva!
2012.01.07. 15:10
null
Guardiolát (balra) nem vakítják el a sikerek (Fotó: Action Images)
Címkék
Az IFFHS szavazásán 2011 legjobb klubedzője lett, Pep Guardiola azonban nem gondolja, hogy jobb lenne a többi szakembernél. A Barcelona szakvezetője szerint csak azért végzett az élen, mert egymás után nyerik a trófeákat, ez viszont a csapat közös érdeme.

 

Pep Guardiola szerényen fogadta a hírt, miszerint 2009 után ismét őt választották meg a legjobb klubedzőnek.

INIESTA FELÉPÜLT

Andrés Iniesta felépült combsérüléséből, így pályára léphet a Barcelonában a vasárnapi, Espanyol elleni városi derbin.

Iniesta jobb combjában sérült meg egy izom a L'Hospitalet elleni Király-kupa-meccsen (9–0), így kihagyta az Osasuna elleni csütörtöki mérkőzést.

A Barcelona hátránya három pont a bajnokságban az éllovas Real Madriddal szemben.

„Ezeket a díjakat azért nyered meg, mert győzni szoktál, és nem azért, mert tényleg te vagy a legjobb – mondta Guardiola. – Nem tartom magamat jobbnak a kollégáimnál. Nem végeztem volna az élen, ha nem nyerünk trófeákat, márpedig azokat közösen szereztük meg, nem én egyedül. Tanácsokat adok, de a többi már a játékosokon múlik. Tényleg nem tulajdoníthatunk ennek a díjnak nagy jelentőséget.”

Vasárnap városi rangadó vár a gránátvörös-kékekre, ezzel kapcsolatban megkérdezték Guardiolát, hogy van-e az Espanyolban olyan játékos, akit beleillene a csapatába.

„Ez a feltevés azt sugallja, hogy a Barca máshogyan futballozik, mint a többiek. Mi csak próbálunk gyorsabban játszani és birtokolni a labdát, de nem találtunk fel semmit, nincsenek titkok. Természetesen több csapat is van, amely képes olyan játékra, mint mi, így az Espanyol is.”

A városi riválisról és főleg annak edzőjéről, Mauricio Pochettinóról nagyon jó véleménnyel van Guardiola.

„Ha egy csapat évről évre eladja legjobb játékosait, de mégis meghatározó, felismerhető stílusú alakulat marad, az a játékszellemének köszönhető. Természetesen vannak apró változások, de a lelkesedés és a fő elképzelés ugyanaz marad, ez az alapja az egésznek” – mondta a 40 éves szakember, aki szerint elsősorban Pochettino ideológiájának köszönhetően maradt ilyen karakteres csapat az Espanyol.

David Villa sípcsonttörése miatt felvetődött – leginkább a média részéről –, hogy nem ártana igazolni valakit a helyére, ám erre nem kerül sor.

„Senkit sem akarunk szerződtetni ebben a hónapban. A már meglévő játékosainkkal folytatjuk” – zárta rövidre a témát Guardiola.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik