Ibrahimovic betalált, 3–0-ra nyert a Barca

Vágólapra másolva!
2009.09.01. 00:01
Címkék
A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában az FC Barcelona 3–0-ra győzött a Sporting Gijón ellen. A nyáron az Intertől szerződtetett svéd Zlatan Ibrahimovic megszerezte első gólját bajnokin a Barcelona színeiben.
Keita és Krkic (felül) ünnepel (Fotó: Reuters)
Keita és Krkic (felül) ünnepel (Fotó: Reuters)

A spanyol bajnokság még csak az 1. fordulónál tart, de az FC Barcelona játékosai így sem panaszkodhatnak meccshiányra. Nyolc napja az Athletic Bilbaóval szemben megnyerték a spanyol Szuperkupát, pénteken a Sahtar Doneck ellen az európai Szuperkupát is elhódították, hétfőn este pedig már  a Sporting Gijón várt rájuk a bajnoki nyitányon. A katalán gárdában ezen a meccsen 300. bajnokiján lépett pályára Carles Puyol.  

A Lionel Messi nélkül felálló Barcelona (az argentin támadó engedélyt kapott a klubtól, hogy az első bajnokit kihagyva hazájába  utazzon, hogy megkezdje a felkészülést a Brazília elleni világbajnoki selejtezőre) nagyon kényelmesen kezdett a Sporting Gijón ellen, de 45 perc alatt így is két gól szerzett Josep Guardiola együttese.

A meccs első helyzetét David Barral hagyta ki, a vendégek csatára 13 méterről, középről lőtt a kapu fölé.

A Barcelona a 18. percben a 19 esztendős Bojan Krkic révén szerzett vezetést: Xavi végzett el szögletet a bal oldalról, a mali Seydou Keita a rövid saroknál megcsúsztatta a labdát, a hosszú oldalon érkező Krkic pedig közelről előrevetődve a kapuba fejelt. 1–0

A folytatásban a vendégek többször is eljutottak a hazaiak kapujáig, de gólt ismét a Barca szerzett.

A 42. percben előbb Krkic hagyott ki egy helyzetet, majd Dani Alves jobb oldali beadásából Keita fejelt hat méterről a kapuba. 2–0

A második játékrész, akárcsak az első, vendéghelyzettel indult, a francia Arnolin Grégory fejese nem sokkal kerülte el a Barcelona kapuját. A másik oldalon Keitának is volt egy jó fejese, ami a kapufán csattant.

Az utolsó húsz percben már kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, de a 82. percben így is megszerezte első bajnoki gólját a Barca színeiben Zlatan Ibrahimovic: a svéd válogatottal szombaton hazánkba látogató csatár jobb oldali akció végén érkezett a hosszú oldalon, és a Grégory fejéről elépattanó labdát csukafejessel juttatta hat méterről a Gijón kapujába, beállítva ezzel a 3–0-s végeredményt.

A katalán klub egyébként hétfőn a játékospiacon is elkönyvelhetett egy győzelmet, ugyanis a Sahtar Donecktől érkező ukrán Dmitro Csihrinszkij aláírta a szerződését. Eidur Gudjohnsen viszont távozott, ő a Monacóban folytatja.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA
 
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik