Ilyen is rég volt: kiesett a Barcelona

Vágólapra másolva!
2010.01.14. 00:07
Címkék
A spanyol labdarúgó Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Barcelona 1–0-ra nyert a Sevilla otthonában, ám mivel az első mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett, idegenben lőtt több góllal az andalúziai csapat jutott tovább.
Dani Alves ezúttal nem tudott örülni a korábbi csapata elleni győzelemnek (Fotó: Reuters)
Dani Alves ezúttal nem tudott örülni a korábbi csapata elleni győzelemnek (Fotó: Reuters)

A hazai 2–1-es veresége azt jelentette, hogy a Barcelonának legalább két gólt kellett szereznie ahhoz, hogy legyen esélye a továbbjutásra.

Ehelyett rögtön a találkozó elején José Manuel Pintónak kellett bravúrt bemutatnia Koffi Romaric fejesénél. A Barcelona az első félóra végén kezdett komolyabb helyzeteket kialakítani, de előbb Zlatan Ibrahimovic hagyta ki az egyiket, majd Lionel Messi lövését hárította Andrés Palop.

Az első játékrészben nem tudta ledolgozni a hátrányát a Barca, a szünet után viszont annál nagyobb elánnal vetették bele magukat Pep Guardiola fiai a küzdelembe.

Az 52. percben Ibrahimovic csúsztatását tolta szögletre hatalmas bravúrral Palop, a másik oldalon pedig Jesús Navas vette be Pinto kapuját, ám les miatt nem örülhettek a hazaiak – úgy tűnt, tévedett Clos Gómez játékvezető és asszisztense, mivel Alves eléggé beragadt.

Andrés Iniesta is belelendült a játékba, szép egyéni akció végén pimasz lövőcselt követően közel járt a vezetés megszerzéséhez, ám nem járt sikerrel.

Az erősödő nyomást a 64. percig bírta a Sevilla, ekkor Xavi lőtte ki a bal alsó sarkot, miután szerencsés módon nála maradt az őt (a kezét?) eltaláló labda.

 SEVILLA-BARCELONA 0-1
  
  

 

Ez még mindig kevés volt a címvédő számára, Messi azonban kis híján megszerezte a katalánok második gólját is, ám emelése néhány centivel elkerülte a kaput.

A hátralévő mintegy fél órában a Barcelona mindent megpróbált – az utolsó percekre Bojan Krkic és Pedro is beállt Ibrahimovic, illetve Dani Alves helyére –, ám újabb gólt nem sikerült szereznie (Messi kapufáig jutott), így a Sevilla kiejtette a katalán óriást, amely így idén már biztosan nem tudja megismételni páratlan tavalyi produkcióját, azaz nem nyeri meg az összes sorozatot, amelyben elindult.

 

SPANYOL KIRÁLY-KUPA 
NYOLCADDÖNTŐ
Sevilla–Barcelona 0–1 (Xavi 64.)
Továbbjutott.: a Sevilla, 2–2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
Getafe–Málaga 5–1 (Soldado 15., 49., Rafa 30., León 53., Parejo 81., ill. López 63.)
Tj.: a Getafe, 6–3-as összesítéssel.
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Deportivo La Coruna–Valencia 2–2 (Filipe 50., Rodríguez 72., ill. Zsigics 11., 29.)
Tj.: a Deportivo, 4–3-s összesítéssel
Osasuna–Hércules 1–0 (Maszud 48.)
Tj.: az Osauna, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal
Racing Santander–Alcorcón 0–0
Tj.: a Racing, 3–2-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik