Karim Benzema: Nem macska, oroszlán vagyok

Vágólapra másolva!
2011.03.19. 10:39
null
Benzema (jobbra) magára talált (Fotó: Reuters)
Címkék
Karim Benzema kiváló képességű, de meg nem értett támadóból az elmúlt hetek során a Real Madrid meghatározó játékosává vált. Legutóbbi nyilatkozatában már oroszlánhoz hasonlította magát, utalva José Mourinhóra, aki korábban burkoltan macskának nevezte.

 

„Nem macska, oroszlán vagyok” – mondta Benzema.

A mondat megértéséhez vissza kell pörgetnünk kicsit az idő kerekét az év elejére, amikorra biztossá vált, hogy a gólerős argentin Gonzalo Higuaín több hónapra kidőlt a sorból, a madridi vezetőség pedig nem iparkodott, hogy megfelelő minőségű pótlásról gondoskodjon a téli átigazolási szezonban (Emmanuel Adebayor még nem volt a Real keretében). Akkor nyilatkozott úgy Mourinho, hogy amíg mások kutyákkal tudnak vadászatra menni, neki be kell érnie macskával. Utóbbi speciel Benzema volt, akit azóta a sajtóban és a lelátón is gyakran azonosítanak a házi kedvenccel.

Az elmúlt időszakban viszont nagyot fordult a világ a franciával. Benzema jól játszik, fontos gólokat szerez, végre képességeinek megfelelően szerepel. Röviden: úgy teljesít, ahogyan azt a vezetők,az edzők, a szurkolók és a csapattársak elvárják tőle. Érzi a változást a francia támadó is.

„Beszélek vele és támogat engem – utalt Mourinhóra való viszonyára a csatár. – Nagyon jól érzem magam, jobban, mint korábban.”

Hogy milyen jól, arra következtethetünk abból, amit a madridi klubelnökről, Florentino Pérezről mondott.

„Florentino Pérez olyan számomra, mintha az édesapán lenne, és ha trófeát tud nyerni a Real Madrid, akkor az neki lesz köszönhető.”

A BL-sorsolással kapcsolatban a Schalkét preferálta volna, méghozzá Raúl miatt, hogy a madridi klasszis hazajöhessen, ha csak egy mérkőzésre is. Erre viszont nem lesz lehetőség, hiszen nemcsak a negyeddöntőben nem játszanak egymással (Inter–Schalke és Real Madrid–Tottenham a párosítás), hanem külön ágra kerültek, így az elődöntőben sem. Legfeljebb a május 28-i fináléban, a Wembleyben, de oda el is kell jutni... Viszont az Atlético elleni összecsapás belátható távolságon belül van.

„Szeretnék játszani és gólt szerezni, de az Atléticóban számítani kell Agüeróra és Forlánra, akik nagyon veszélyesek” – mondta a mai városi derbi kapcsán Benzema.

A célokat tekintve Benzema nem tett le egyik trófeáról sem – a Real Madrid három sorozatban, a bajnokságban, a BL-ben és a spanyol Király-kupában is versenyben van még a végső győzelemért –, de tudja, mind a három nehéz és fontos sorozat, ők pedig éppen ezért a végsőkig harcolnak.

A futballban fontos pillanatok sem vonják el azonban Benzema figyelmét az élet más lényeges kérdéseiről, és üzenetet küldött a csütörtökön este háromórás műtéten áteső honfitársának, Éric Abidalnak, akit támogatásáról biztosított.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik