Kétmeccses eltiltást kapott Mourinho a szemnyomásért

Vágólapra másolva!
2011.10.05. 16:03
null
Mourinhónak nyomós érvei vannak...<br />
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho két mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől, mert a Barcelona elleni Szuperkupa-mérkőzésen szemen nyomta Tito Vilanovát, a katalán klub egyik edzőjét. Utóbbit egy mérkőzésről tiltotta el a szervezet. A szankció azonban csak Szuperkupa-mérkőzésekre szól, a bajnoki és Király-kupa-találkozókat nem érinti.

Ezen felül mindkét edző 600-600 eurós pénzbírságra kötelezték, de az érintett csapatok sem úszták meg, bár a Real Madridra kirótt 180, illetve a Barcelonát sújtó 90 euró aligha rengeti meg a csapatok költségvetését, illetve a futballvilágot, de visszarettentő erővel sem bír igazán.

A kluboknak tíz nap áll a rendelkezésükre, hogy fellebbezzenek a döntéssel szemben.

A versenybizottság mai ülésén úgy foglaltak állást, hogy egyértelműen Mourinho volt a kezdeményező, míg a sértett Vilanova reagált az őt ért provokációra. Ezzel pedig mindketten vétettek a vonatkozó sportszerűségi szabályok ellen.

A történtekhez augusztus 17-ig kell visszalapoznunk a naptárba, ugyanis akkor rendezték meg a Barcelona–Real Madrid mérkőzést a spanyol Szuperkupa visszavágóján. Az első, madridi összecsapás három nappal korábban 2–2-es döntetlennel ért véget, a Camp Nouban izgalmasan alakult a csata, hiszen a katalánok kétszer jutottak vezetéshez, a vendégek kétszer egyenlítettek, másodikra a hajrában, a 81. percben.

A hosszabbításra azonban már nem került sor, mert Lionel Messi a 88. percben második találatával ismét a Barcelonát juttatta vezetéshez. Ez sok volt a túlfűtött hangulatú találkozón magukat túlpörgető madridiaknak, különösen Marcelónak, aki 93. percben a félpályánál hátulról durván elkaszálta a csereként pályára lépő friss szerzeményt, a barcelonai premieren éppen csak áteső Cesc Fabregast.

A brazil védő kiérdemelt piros lapja nem is maradt el, de addigra már a kispadok előtt kisebb palotaforradalom tört ki. Piros lapot kapott még David Villa és Mesut Özil – állítólag előbbi az utóbbi vallására tett megjegyzést –, de igazán nagy visszhangot a kamerák által is tökéletesen megörökített Mourinho–Vilanova affér generált.

MOURINHO BELENYÚL TITO VILANOVA SZEMÉBE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik