Király-kupa: Coutinho debütált, elődöntőbe jutott a Barcelona

Vágólapra másolva!
2018.01.25. 23:23
null
A két gól főszereplői: Luis Suárez, Aleix Vidal és Lionel Messi (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó Király-kupa utolsó negyeddöntős visszavágóján a Barcelona 2–0-ra legyőzte a városi rivális Espanyolt, és 2–1-es összesítéssel továbbjutott.

 

A mérkőzés előtt elbúcsúztatták a Barcelonától hét és fél év után távozó Javier Mascheranót. A kérdés az volt, vajon a találkozó után is lesz-e mit ünnepelnie a nagyobbik katalán klubnak – ehhez legalább két góllal kellett legyőznie az Espanyolt.

A gránátvörös-kékek gyorsan ledolgozták az első meccsen összeszedett hátrányukat: labdaszerzést követően Lionel Messi Aleix Vidalt szöktette, s a spanyol pontosan passzolt a kapu elé érkező (sokáig lesen álló, ám az átadás pillanatában jól helyezkedő) Luis Suárezhez, aki a kapuba fejelt. 1–0

A folytatásban is felborult a pálya, góllal kecsegtető helyzetet csak a hazaiak alakítottak ki. A 25. percben jött is az újabb találat, ekkor Messi szemfülesen labdát szerzett az ellenfél 16-osánál, majd a lövése egy védő érintésével jutott a kapuba. 2–0

A fordulást követően is egyoldalú volt a találkozó, amely egy nagy eseményről azonban így is emlékezetes marad: a 68. percben Andrés Iniestát a debütáló Philipe Coutinho váltotta. A brazil épp a búcsúzó Mascherano 14-es mezszámában játszott.

Szimbolikus csere: a debütáló Coutinho egy klublegendát, Iniestát váltotta (Fotó: AFP)
Szimbolikus csere: a debütáló Coutinho egy klublegendát, Iniestát váltotta (Fotó: AFP)

A „új fiú” beállása felébresztette a csapattársakat, a Barca egy fokkal feljebb kapcsolt. Szükség is volt erre, mert hiába játszottak Messiék egyértelműen jobban, az Espanyol esetleges gólja a vendégek továbbjutását eredményezte volna. Azonban mindkét fél igyekezete ellenére sem született újabb találat, így a Barcelona a játék képét tekintve megérdemelten nyert, és Ernesto Valverde együttese 2–1-es összesítéssel továbbjutott.

A legjobb négy közé a Barcelona mellett a Leganés, a Sevilla és a Valencia verekedte be magát. Az elődöntő sorsolását pénteken 13 órakor tartják.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Barcelona–Espanyol 2–0 (L. Suárez 9., Messi 25.)
Továbbjutott: a Barcelona 2–1-es összesítéssel.

Korábbi eredmények
Real Madrid–Leganés 1–2
(Benzema 47., ill. Eraso 31., Gabriel 55.)
Továbbjutott: a Leganés 2–2-vel, idegenben szerzett több góllal.
Sevilla–Atlético Madrid 3–1(Escudero 1., Banega 48. – 11-esből, Sarabia 79., ill. Griezmann 13.)
Továbbjutott:a Sevilla, 5–2-es összesítéssel.
Deportivo Alavés–Valencia 2–1(Munir 73., Sobrino 86., ill. Santi Mina 77.)– tizenegyesekkel 2–3
Továbbjutott:a Valencia, 3–3-as összesítéssel, tizenegyesekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik