Labdarúgás: Özil az európai gólpasszkirály, megelőzi Messit és Hulkot

Vágólapra másolva!
2011.05.31. 15:32
Címkék
Mesut Özil, a Real Madrid labdarúgócsapatának német légiósa lett az európai gólpasszkirály. A török gyökerekkel bíró, de a német válogatott tagjaként vb-bronzérmes kiválóság első madridi idényében a statisztikáknál 26 alkalommal strigulát húzhatott be az assziszt rovatba. Özilt Lionel Messi és Hulk követi a rangsorban, a Barcelona aranylabdása 25, a Porto támadója 21 gólpasszt adott.

Tételesen kibontva Özil 17 gólpasszt adott a bajnokságban, hetet a Bajnokok Ligájában és kettőt a spanyol Király-kupában. Más kérdés, hogy csapata csak az utóbbi trófeát gyűjtötte be.

Messi 19-cel a Primera División vonatkozó kimutatásában felülmúlhatatlan volt – csapatával ráadásul megnyerte a sorozatot, miként a BL-t is. Utóbbi tornán az argentin ugyanúgy három gólpasszt szerzett, mint a honi kupában, amelyben döntőt játszhatott.

A top 10-ben a klasszisok kategóriájába sorolható, ismertebb játékosok közé ketten fértek oda, Dani Alves (Barcelona) 18 gólpasszal a nyolcadik, Didier Drogba (Chelsea) 17-tel a kilencedik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik