Pellegrini: Nem látom okát, hogy távozzak

Vágólapra másolva!
2010.05.09. 11:37
null
A Real Madrid egyre távolabb a bajnoki címtől (Fotó: Action Images)
Címkék
A Barcelona tegnap este egy lépéssel közelebb került spanyol bajnoki címének megvédéséhez, és ezt a Real Madridnál is tudják, de Manuel Pellegrini vezetőedző és Jorge Valdano általános igazgató továbbra is bízik abban, hogy megbotlik a nagy rivális. A chilei szakember egyébként azt is elmondta, nem látja okát, hogy távozzon klubjától. Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője nehéz meccsre számít a kiesés ellen küzdő Valladolid ellen.

Egyre valószínűbb, hogy Manuel Pellegrini, a Real Madrid vezetőedzője nem nyer trófeát csapatával ebben a szezonban. A chilei szakember azért még bízik abban, hogy a spanyol bajnokság utolsó fordulójában a Valladolid meglepi a katalánokat, és a tréner nem látja okát a távozásának.

VADÓCZ SZERINT ALUDTAK A SZÜNET UTÁN

Vadócz Krisztián, az Osasuna magyar légiósa szerezte csapata egyetlen gólját az Espanyol ellen 2–1-re elveszített mérkőzésen. A válogatott középpályás szerint elaludtak a második félidőben, amikor a barcelonaiak fordítottak.

 

„A második félidőben elaludtunk, és az ellenfél megtalálta a rést a védelmünkön. Nem engedhetünk meg magunknak ilyen hibákat. Ez is olyan meccs volt, mint a többi. Győzni akartunk, de nem sikerült. Majd az utolsó meccsen megpróbáljuk hazai pályán" – mondta Vadócz a Diario de Navarrónak.

„Kétségtelenül keserű szájízű győzelem ez, hiszen a Barcelona is nyert Sevillában. Az első félidőben kissé ideges volt a csapat, de sikerült ezen úrrá lenni, és jó meccset játszottunk. Még egy forduló hátravan. Ha eddig a Sevillában bíztunk, akkor most a Valladolidban kell reménykednünk" – mondta Pellegrini, aki Gutiról elmondta, senki sem jelentette ki hivatalosan, hogy a középpályás távozik a nyáron.

A chilei szakember a jövőjével kapcsolatban is nyilatkozott. „Nekem senki nem mondta, hogy nem folytatom a következő szezonban. Örülök, hogy nagyszerű idényt tölthettem a klubnál, és ezért nem látom semmi okát, hogy ne maradjak a gárda edzője" – jelentete ki Pellegrini, aki büszke lehet arra, hogy csapata az eddigi 37 bajnoki meccséből 31-et megnyert, 95 pontot gyűjtött, amely rekord a Real Madrid történetében, és több mint száz gólt szerzett. A bökkenő (és madridi szemszögből dühítő) csak az: alighanem ez a teljesítmény is kevés a bajnoki cím megnyeréséhez (Erre mondhatja az ellenoldal: tetszettek volna szerezni legalább egy pontot a Barcelona elleni két meccsen…)

Jorge Valdano, a „királyi gárda" általános igazgatója elmondta, bár csökkent az esélyük a bajnoki címre, nem adják fel a küzdelmet.

„Folytatjuk a munkánkat, még hátravan egy forduló. Fogy a reményünk, de semmi sem lehetetlen. Bármi megtörténhet. Csökkentek az esélyeink a végső sikerre, de amíg van halvány reménysugár, addig küzdeni fogunk. A Barcelona a Valladolid elleni meccs esélyese, de Javier Clemente együttese az életéért küzd."

Szombaton este megnyert találkozót tett önmagának nehézzé a Barcelona. A katalánok a tíz emberrel a végsőkig küzdő Sevillát múlták felül 3–2-re. A lefújás után Josep Guardiola szokásos visszafogottságával nyilatkozott a bajnoki címmel kapcsolatban.

„A bajnokságot még nem nyertük meg, de a mi kezünkben van a sorsunk. Nagy lépést tettünk a diadal felé, de még sok verejtékes percet kell átélnünk a siker érdekében."

A katalánok a záró fordulóban a Valladolidot fogadják a Camp Nouban, a meccs mindkét csapat számára óriási téttel bír.

„Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Valladolid a bentmaradásért harcol, és – ismerve Javier Clemente csapatát – mindent megtesz a siker érdekében."

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/37,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik