Pérez újabb galaktikus terve - Madárfészek Madridban?

Vágólapra másolva!
2011.09.24. 10:42
Címkék
Nagyra törő terveket dédelget Florentino Pérez, a Real Madrid labdarúgócsapatának első embere: a klub otthonául szolgál Bernabéu-stadiont formálná át, jövedelmezőbbé és látványosabbá téve azt. Az elnök sajtóhírek szerint vasárnap tárja az egyesület közgyűlés elé a javaslatait, a Marca közben illusztrációival  megpróbálta előrevetíteni a tervezett változtatásokat.
Ilyen most (felül) és ilyen lehet Pérez elképzelései  szerint a Real stadionja (Illusztráció: marca.com)
Ilyen most (felül) és ilyen lehet Pérez elképzelései szerint a Real stadionja (Illusztráció: marca.com)

 

Az egyébként mérnök végzettségű, építési vállalkozóként is dolgozó Pérez tervei közé tartozik, hogy a Real Madrid jelenlegi létesítményét integrálja a Paseo de la Castellana nevű sugárút menti több mint 30 ezer négyzetméteres térrel, amelyen bevásárlóközpont és éttermek épülnének. Korábban szó volt arról is, hogy egy hotel is a beruházás részét képezné, de ez az opció mára szinte teljesen kizárható.

„A világ legjobb edzője nálunk dolgozik egy nagyszerű csapattal. El szeretnénk érni bizonyos sikereket, ezzel is igazolva a FIFA-t, amely az évszázad csapatának nevezte a Real Madridot" – öntötte szavakba ars poeticáját Florentino Pérez a klub vezetőivel szervezett közös ebéden.

A projekt egyelőre Madrid és polgárainak jóváhagyására vár. Ha mindkét fél megadja a zöld jelzést, a La Castellanát arra is felhasználhatják, hogy a Bernabéu mindkét oldalát kibővítik mintegy két és fél méterrel és átépítik egy, a pekingi Olimpiai Stadionhoz, az úgynevezett Madárfészekhez hasonló stílusú létesítménnyé. A beruházás 200 millió euróba kerülne, és az is felmerült, ha lenne olyan befektető, amelyik nagyobb összeggel támogatja az elképzeléseket, akkor megfontolnák a stadion esetében a névadó szponzor bevezetését.

A 80 454 férőhelyes Bernabéu Madrid szívében található, ám felröppentek olyan hírek is, hogy a „királyiak" egy másik városrészben húznának fel egy teljesen új stadiont. Florentino Pérez szerint azonban a klub sportérdekeit tekintve tökéletes helyen van a jelenlegi aréna, melyet amolyan „aranybányának" nevezett. Az új tetőszerkezetnek is köszönhetően 5-10 ezer fővel lenne növelhető a stadion befogadóképessége.

A Real Madrid jelenlegi éves bevételének mintegy 25 százalékát adja a stadion – a jegyeladások és bérletesek, illetve a 4200 VIP-hely révén –, 35 százalékát a televíziós jogok, 30 százalékát kereskedelmi szerződések, öt százalékát az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), és további öt százalékot a mezeladások.

Pérez arra számít, hogy akár már néhány év alatt megtérülhet a beruházás, annak ellenére, hogy annak jóváhagyása és létrejötte akár két-három évig is eltarthat. Az engedélyeztetést ugyanakkor már jövőre lezárná, így 2014-ben már az átadásra is sor kerülhetne.

Mint arról beszámoltunk, az angol élvonalban szereplő Manchester Citynek is nagy tervei vannak, új, monumentális edzőközpontot építene.

 

Elképzelhető, hogy névadó szponzora is lesz a felújított stadionnak
Elképzelhető, hogy névadó szponzora is lesz a felújított stadionnak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik