Real Madrid: Lopeteguit kirúgták, Solari az ideiglenes edző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.29. 21:02
null
Lopeteguinek szűk négy hónap és 14 tétmérkőzés jutott a Realnál (Fotó: AFP)
Menesztette edzőjét, Julen Lopeteguit a Real Madrid, ezt a futballklub hivatalosan is megerősítette.

 

A klub közleménye szerint a hétfői igazgatótanácsi ülésen a tagok úgy döntöttek, azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól a spanyol szakembert. Indoklásként felhozták, hogy miközben a klub történetében példátlan módon nyolc játékost is jelöltek az idei Aranylabdára, addig az eddigi eredmények nagyon gyengék.

Az ideiglenes edző Santiago Hernán Solari lesz, szerdán már ő vezetheti a szerdai, Melilla elleni Király-kupa-mérkőzésen a Realt. A 42 éves, 11-szeres argentin válogatott középpályás a River Plate és az Atlético Madrid után 2000-ben igazolt a Realhoz, ahol öt év alatt 131 bajnokin tíz gólt szerzett, nyert két bajnokságot és egy Bajnokok Ligáját.

Később szerepelt az olasz Interben, az argentin San Lorenzóban és a mexikói Atlantéban, a pályafutását pedig 2011-ben az uruguayi Penarolban fejezte be. Edzőként 2013-ban a Real Madrid ifjúsági csapatánál kapott munkát, 2016 júliusa óta a Real Madrid Castillát vezette.

Lopetegui a gyenge szezonkezdés miatt hetek óta nagy nyomás alatt volt, csapata szeptember 26-a óta hét tétmérkőzést vívott, csupán egyet nyert meg (Viktoria Plzen 2–1) és egy döntetlent játszott (Atlético Madrid 0–0), ötször kikapott. A mélypontot a vasárnapi, Barcelona elleni 5–1-es zakó jelentette.

Új edzőnek elsőként Antonio Conte neve merült fel, de a Marca szerint holtpontra kerültek a tárgyalások, így lehetséges, hogy Roberto Martínez belga szövetségi kapitány jelentheti majd a végső megoldást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik