Real Madrid: Marco Reust akkor szerződtethetik, ha…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 09:02
null
Madridban él a dortmundi szál – Reus a Real radarján (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli Real Madrid megfigyelői részletes jelentést készítettek Marco Reusról, a német Borussia Dortmund válogatott támadójáról – írja a királyi gárdával kapcsolatban rendre jól értesült Marca. A hírek szerint a tízszeres BEK/BL-győztes klub érdeklődik a 25 esztendős labdarúgó iránt, azonban szerződtetése több szempontból is nehéznek ígérkezik.

 

A Marca szerint a Real Madrid jelentésében kiemelik Reus vezetői képességeit, távoli lövéseit és azt is, hogy a támadószekcióban bármely poszton képes megállni a helyét. Említésre került továbbá, hogy bár Reus még nem számít „galaktikusnak” – azaz kiemelkedő világklasszisnak –, kétségkívül minden adottsága megvan, hogy azzá váljon.

Madridban tudni vélik, hogy Reus a következő idénytől már nem a Dortmundot erősíti, így amolyan „most vagy soha” helyzetbe került a Real, hiszen vélhetően Európa valamennyi topklubja szívesen látná soraiban a világbajnoki aranyéremről sérülés miatt lemaradó támadót.

Ugyanakkor a blancóknál jelenleg nehéz lenne helyet találni a német játékosnak. Isco, James Rodríguez, Jesé, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Gareth Bale így is nagy csatát vív a kezdőcsapatba kerülésért – jó, CR-nek úgymond bérelt helye van Carlo Ancelottinál (persze nem alaptalanul).

Reus szerződtetése az eredményeken múlhat. Ha a Real az előző idényhez hasonlóan trófeákkal zárja a szezont, akkor a német érkezésére kevés esély mutatkozik. Ellenkező esetben viszont a dortmundi futballista kavarhatja fel az állóvizet Madridban.

A Marca szerint a királyi klub jó viszonyt ápol a Borussiával – akárcsak a Bayern Münchennel, amelytől idén nyáron Toni Kroost átigazolta. Reus szerződése 2017 nyarán jár le Dortmundban, de könnyen lehet, hogy már jövőre elhagyja Jürgen Klopp együttesét. A kérdés az, hogy a Real Madrid is a lehetséges kérők között lesz-e vagy sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik