Real Madrid: Zidane három hónapos eltiltást kaphat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 13:31
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFRF) arról értesítette a Real Madridot, hogy három hónapra tervezi eltiltani Zinedine Zidane-t, a Real Madrid Castilla edzőjét, de előtte még a klub álláspontjára is kíváncsi az ügyben.

Mint ismert, Zidane az előző szezonban még Carlo Ancelotti másodedzőjeként tevékenykedett a BL-győztes királyiak kispadján, a nyáron pedig átvette a Real Madrid tartalékcsapatának irányítását. Mivel kinevezésekor nem rendelkezett a szükséges edzői papírokkal, hivatalosan a Castillánál is másodedző lett.

A szezon kezdetén azonban gyanúba keveredett. Miguel Galán, a Spanyol Labdarúgóedzők Nemzeti Oktatási Központjának (CENAFE) elnöke feljelentette a franciát, amiért papíron másodedzőnek van feltüntetve, de valójában vezetőedzőként dolgozik a csapat élén. A mérkőzéseken egyértelműen kivehető volt, hogy ő irányít, nem Santiago Sánchez – állt Galán feljelentésében.

Bár Cruyff a sajtóban megvédte Zidane-t, most úgy tűnik, a licenc nélküli edzősködésért három hónapos eltiltást kaphat a spanyol szövetségtől – írja az AS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik