Roma: Krkic epizodista volt az U21-es Eb-n, és még nem az olaszoké

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 14:09
Címkék
Bojan Krkic, az FC Barcelona labdarúgója még nem tartja magát az olasz AS Roma játékosának, sorsának további alakulásánál most jobban foglalkoztatja, hogy kiünnepelje magát. Öröme érthető: tagja volt annak az U21-es spanyol korosztályos válogatottnak, amely Európa-bajnokságot nyert.

„Nagyon boldog vagyok, hogy tagja lehettem az Eb-győztes U21-es válogatottnak, mielőtt visszatérek Barcelonába, szeretnék a csapattársaimmal ünnepelni” – mondta Krkic a Svájc elleni döntőben aratott 2–0-s győzelmet követően.Krkic a Svájc elleni döntőben aratott 2–0-s győzelmet követően.

A katalánok támadója hiába érkezett jó referenciával, ez a torna még nem róla szólt, ebben a csapatban csak kiegészítő szerep jutott az egyik legfiatalabb, de már a felnőtt mezőnyben is bizonyító támadónak. Krkic a torna öt meccse közül mindössze három találkozón léphetett pályára, mindannyiszor csereként – összesen nem töltött a pályán 35 percet –, a finálét a kispadról izgulhatta végig.

Krkic úgy készült, hogy nagyobb feladatot szánnak neki, de nem elégedetlenkedik, az aranyérem számára is gyógyírt jelentett. A támadó szerint az első gólig kimondottan nehéz volt a mérkőzés – a 41. percben szereztek vezetést –, utána viszont nem sok veszély fenyegette a győzelmüket.

„Elértük a két célunkat, ott lehetünk az olimpián, és megnyertük az Európa-bajnokságot” – nyilatkozta a Barca csatára, aki az AS Roma egyik kiszemeltje. Az olaszok új vezetőedzője, Luis Enrique nagyon szívesen magával vinné őt Katalóniából.

„Még nem tudom azt mondani, hogy megtörtént az aláírás és már Roma-játékos lennék” – zárta rövidre egyelőre a kérdést Krkic.

Amint arról szerdán már beszámoltunk: az AS Roma sportigazgatója, Walter Sabatini a Sky Sports Italiának megerősítette, hogy nagy vonalakban már megállapodtak az FC Barcelonával Bojan Krkic átigazolásáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik