Sima győzelemmel vigasztalódott a Barca

Vágólapra másolva!
2010.05.01. 23:55
null
A hétközi BL-búcsú után a Villarreal ellen már ünnepelhetett a Barca (Fotó: Action Images)
Címkék
A Barcelona az első félidőben már három góllal vezetett a Villarreal ellen az El Madrigalban, és végül 4–1-re győzött a Primera División 35. fordulójában szombat este. A listavezető katalánok így biztosan a tabella élén zárják a fordulót.

A Barcelona szerdai, Inter elleni Bajnokok Ligája-búcsúja után Madridban abban reménykedtek, hogy a Villarreal is meglepi a katalánokat a szombat esti bajnokin, és a Real Madridnak lehetősége lesz megelőzni a címvédőt.

NEM BUSQUETS KAPTA A SÁRGÁT
A Villarreal–Barcelona bajnoki mérkőzésének játékvezetői jegyzőkönyvéből kiderült, hogy nem Sergio Busquets kapott még egy sárga lapot a 79. percben, hanem Joseba Llorentét figyelmeztette a bíró.Pedig még Josep Guardiola, a katalán együttes vezetőedzője is azt hitte, hogy játékosa kapta a lapot.

„Azt hittem, hogy Busquets kapott sárgát, de később láttam, hogy nem is érdemelt volna lapot" – jelentette ki Guardiola, aki azt is elmondta, Xavi nem teljesen egészséges, és még a világbajnoki szereplése is veszélybe kerülhet, de mindenképpen játszani akart a Villarreal ellen.

Az El Madrigalban rendezett találkozó külön pikantériája, hogy a „királyi gárda" vezetőedzője, Manuel Pellegrini az elmúlt szezonban még a „Sárga tengeralattjárókat" irányította.

Nem kezdett ijedten a Villarreal, és az ötödik percben Nilmar az üres kapuba emelhetett volna, miután Víctor Valdés messze kifutott a kapujából, ám a labda a kapu fölé szállt. Néhány perccel később ismét a brazil játékos került helyzetbe, de nem találta el a kaput, amikor egy az egyben mehetett a katalánok kapusára.

A 19. percben aztán a Barcelona szerezte meg a vezetést, miután Xavi nagyszerűen ugratta ki Lionel Messit, aki az ötös bal oldaláról lőtt a kapu jobb oldalába (0–1).

Innentől kezdve a katalánok uralták a mérkőzést, és a 34. percben az előbb gólpasszt adó Xavi kétgólosra növelte a vendégek előnyét: szabadrúgásból lőtt a kapu bal oldalába a sorfal fölött átemelve a labdát (0–2).

A 42. percben a Zlatan Ibrahimovic helyett a kezdőcsapatba kerülő Bojan Krkic eldöntötte a meccset, miután fantasztikus megkerülős csellel otthagyta Gonzalo Rodríguezt, és nem hibázott Diego López kapussal szemben: jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (0–3).

A második félidőben a megnyugtató előny tudatában visszavett a tempóból a Barcelona, és sokáig nem is alakított ki komolyabb helyzetet. Sőt, a 67. percben a Villarreal szépített. Sergio Busquets nem rúgta ki a labdát, amikor Santiago Cazorla a földön maradt, és ez megbosszulta magát. A kontratámadásból ugyanis Nilmar nagyszerűen indította Joseba Llorentét, aki kapásból lőtt Valdés kapujába (1–3).

A 79. percben érdekes jelenet történt: Sergio Busquets megkapta második sárga lapját, ám eközben Josep Guardiola lecserélte a középpályást, akit Fernando Teixeira Vitienes játékvezető elfelejtett kiállítani a televíziós felvételek tanúsága szerint. Spanyol hírportálok szerint esetleg az elképzelhető, hogy a bíró Llorentének mutatta fel a lapot.

A 88. percben aztán Messi a második gólját is megszerezte: kontratámadás végén Daniel Alves passzolt középre, és az érkező argentin támadó a kapuba emelte a labdát, ezzel pedig beállította az 1–4-es végeredményt, ami azt is jelenti, hogy a Barcelona a tabella élén zárja a fordulót.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 
PRIMERA DIVISIÓN
35. FORDULÓ
Villarreal–Barcelona 1–4 (J. Llorente 67., ill. Messi 19., 88., Xavi 34., Krkic 42.)
KORÁBBAN
Espanyol–Valencia 0–2 (Zsigics 61., 73.)
Málaga–Sporting Gijón 1–1 (Caicedo 79., ill. Apono 43.)
Tenerife–Santander 2–1 (Román 45., Ayoze 55., ill. Xisco 71.)
Xerez–Almería 2–1 (Armenteros 27., Bermejo 93., ill. Soriano 33.)
Deportivo–Zaragoza 0–1 (Colunga 49.)
Valladolid–Getafe 0–0
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/35,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik