Spanyol gondok és García visszatérése miatt távozhat Vadócz

Vágólapra másolva!
2011.08.07. 13:47
null
Vadócz nem biztos, hogy marad Spanyolországban
Címkék
Spanyol sajtóértesülések szerint könnyen elképzelhető, hogy az új szezont már nem az Osasunában kezdi a csapat magyar légiósa, Vadócz Krisztián.

Spanyolországi médiumok egybehangzóan arról számolnak be, hogy az Osasuna egykori kiválósága, Raúl García az Atlético Madridban eltöltött jelentős időszaka után (2007-től játszik ott) visszatér egykori klubjához. A középpályás érkezése pedig hatással lehet Vadócz Krisztián jövőjére.

A resultados-futbol.com értesülései szerint Raúl García érkezése egyben azt is jelenti, hogy Vadócznak még kevesebb lehetősége lenne a bizonyításra, mint az előző szezonban, amelyben ugyan 31-szer lépett pályára, de mindössze 11-szer volt kezdő. Most pedig García is elé kerülne a rangsorban.

Vadócz helyzetét azonban nemcsak az esetleges érkező, hanem a Primera División körül kialakult problémák is nehezítik. A spanyol labdarúgás ugyanis – a klubcsapatok anyagi helyzetéből, nem pedig a pályán elért eredményekből adódóan – komoly válságban van. Az ibériai egyesületek összesen 4 milliárd euró adósságot halmoztak föl, s gyakorlatilag a két elitklubon, a Barcelonán és a Real Madridon kívül egyik egyesület sincs biztonságban.

Természetesen a helyi futballszövetség próbál megoldást találni a helyzetre bizonyos szankciók bevezetésével, mint amilyen például egy afféle, amerikai sportokban használatos fizetési sapka. A szövetség mindenképpen szeretné elérni, hogy kevesebb pénzt kapjanak a labdarúgók.

A spanyol együttesek 25 profit foglalkoztathatnak, az Osasuna keretében viszont jelenleg 26 profi szerződésű játékos van, de hozzájuk ugyebár a hírek szerint csatlakozik Raúl García, és a hírek szerint egy hátvédre is szüksége van a klubnak. Ebből következik, hogy hárman elhagyják a pamplonai csapatot, amire a hírek szerint a legnagyobb esélyes éppen Vadócz.

A resultados-futbol.com megemlíti, hogy a magyar középpályás iránt Ausztriából és Svájcból vannak érdeklődők, de az Osasuna meg akarja hallgatni a konkrét ajánlatokat. Könnyen lehet tehát, hogy Vadócznak hamarosan klubot és/vagy országot kell váltania.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik