Spanyol Szuperkupa: kettős siker, 5–0 – a Barcáé a trófea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 00:52
null
Arda Turan ezzel a lövéssel juttatta vezetéshez a Barcát (Fotó: Reuters)
A Barcelona labdarúgócsapata összesítésben 5–0-val nyerte meg spanyol Szuperkupát, miután az idegenbeli kétgólos győzelem után a hazai visszavágón három góllal győzte le a Sevillát.


SPANYOL SZUPERKUPA
VISSZAVÁGÓ
BARCELONA–SEVILLA 3–0 (1–0)
Barcelona,
Camp Nou. V: Manzano (spanyol)
BARCELONA: Bravo – Aleix Vidal, Umtiti, Mascherano, Digne (Jordi Alba, 61.) – Busquets (Sergi Samper, 74.) – André Gomes, Denis Suárez (Rakitic, 73.) – Arda Turan, Messi, Munir. Vezetőedző: Luis Enrique
SEVILLA: Sergio Rico – Mariano, Diego, Mercado – Kranevitter, Correa (Vietto, 73.), Ganso (Vázquez, 57.), Iborrea – Sarabia, Ben Yedder (Vitolo, 63.), Konopljanka. Vezetőedző: Jorge Sampaoli
G: Arda Turan 10., 46., Messi 55.
Összesítésben: 5–0, a Barcelonának

Pedig jól kezdett a Sevilla, volt ziccere a 3. percben, és két szöglet után nem kis zavart okozott a hazai kapu előtt. Még mielőtt ennél is többet markolhattak volna a vendégek, a gól nélküli állás is kicsúszott a kezük közül: Lionel Messi zseniális ütempasszát követően Arda Turan mattolta őket a 10. percben (1–0). A folytatásban a (össze)szokatlan katalánok – soraikban megannyi nyári szerzeménnyel – mezőnyfölényre tettek szert, de kevés helyzetet dolgoztak ki. Amikor meg odakerültek, akkor Messi a bal kapufa mellé durrantott. Az első félidő közepén büntetőhöz jutott a Sevilla, Samuel Umtiti kezén csattant a labda. Claudio Bravo azonban hárította Vicente Iborra rosszul helyezett, erőtlen lövését.

A második félidő Turan-góllal indult. A légiós a 46. percben remek helyzetfelismeréssel ívelte át a labdát a kapujából kint álló Sergio Rico fölött (2–0). Az 55. percben Messi fejese adta meg a kegyelemdöfést (3–0), a hátralévő időben elfutballozgattak a csapatok, különösebb tempó és izgalom nélkül. A hazaiaknak négy, kaput eltaláló lövésük volt, abból három gólt szereztek.

A Barcelona 12. alkalommal nyerte meg a honi Szuperkupát, legutóbb 2013-ban sikerült ez a katalánoknak.

A Barcelona 12. alkalommal nyerte meg a honi Szuperkupát
A Barcelona 12. alkalommal nyerte meg a honi Szuperkupát
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik