Spanyolország: Del Bosque a futballörökség része

Vágólapra másolva!
2013.10.09. 11:14
null
A szövetség főtitkára szerint Del Bosque addig marad a válogatott élén, ameddig szeretne (Fotó: Action Images)
Az As értesülése szerint a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque kétéves szerződéshosszabbítási ajánlatot kap a helyi labdarúgó-szövetségtől (RFEF).

 


A forrás szerint a szakember egyből megkapja az ajánlatot, amint a spanyol nemzeti együttes matematikailag is biztosítja helyét a 2014-es világbajnokságra. A válogatottnak négy pontot kell szereznie a fehéroroszok és a grúzok elleni összecsapáson ahhoz, hogy ez már a következő egy hétben összejöjjön.

Az AS úgy tudja, a szerződés és a feltételek elő vannak már készítve, és Jorge Pérez RFEF-főtitkár a lapnak úgy nyilatkozott: „Del Bosque a spanyol futball örökségének a része. Nem kerestünk semmilyen alternatívát a kapitányi posztra. Del Bosque velünk marad, amíg akar, annyi éven keresztül, ameddig ő akar.”

A 62 éves szakember 80 meccsen irányította már a spanyol válogatottat, többen, mint bárki más korábban, megelőzve olyan legendákat, mint Kubala László és Miguel Munoz, akik 68, illetve 63 találkozón vezették a spanyol nemzeti csapatot.

Del Bosquénak van ráadásul a legjobb mérlege a nemzeti együttesnél, 65 győzelem mellett csupán 8-szor játszott döntetlent és 7-szer kapott ki vele a válogatott, a gólkülönbség pedig szintén elképesztő, 197 szerzett gól mellett csak 53-at kapott a csapat.

A hírek szerint a mester is szívesen folytatná az együttműködést.

„Folytatni akarom, és megteszem, amit a szövetség szeretne” – mondta állítólag Del Bosque.

Ha az egyezség végül megköttetik, a szakember a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságig irányíthatja tovább a spanyol csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik