Spanyolország: Gerard Piqué Lengyelországban szeretne repetázni

Vágólapra másolva!
2011.06.24. 22:42
Gerard Piqué számára különleges kihívást is tartogat a 2011–2012-es idény, még inkább annak zárása: a Barcelona és a spanyol labdarúgó-válogatott alapembere szeretné begyűjteni az éremkollekciójából még hiányzó egyetlen becses darabot, egy Eb-aranyat.

„Győzni az Eb-n, ez az egyetlen jelentős cím, ami hiányzik a gyűjteményemből” – számolt be válogatottbeli céljairól határozottan Piqué, amivel aligha keltett meglepetést.Piqué, amivel aligha keltett meglepetést.

A spanyol válogatott pillanatnyilag Eb- és vb-címvédőnek is mondhatja magát – Piqué Luis Aragónes szövetségi kapitány keretébe még nem fért be három évvel ezelőtt –, a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensbajnokságon is az egyik favoritnak számít. A védő már rendelkezik helyismerettel...

„Én már nyertem egyszer Eb-t pályafutásom során Lengyelországban, az U19-es válogatott tagjaként, most ugyanott a felnőttek között szeretném megismételni azt a sikert.”

Piquének öt évvel ezelőtt olyan társai voltak a válogatottban, mint Jeffrén Suárez (Barcelona), Diego Capel (Sevilla), Esteban Granero (Real Madrid) vagy éppen Juan Mata (Valencia), utóbbi a dél-afrikai vb-keretbe is befért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik