Spanyolország: Luis Enrique az új szövetségi kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.09. 13:52
null
Luis Enrique anyagilag jelentős ajánlatokat utasított vissza a spanyol szövetségi kapitányi posztért (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-szövetség hétfőn sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a következő két évben Luis Enrique lesz a válogatott szövetségi kapitánya. Az is eldőlt, hogy az FC Barcelona és a Sevilla egyetlen mérkőzésen dönti el a Spanyol Szuperkupa sorsát, valószínűleg Marokkóban.

 

KAPITÁNYVÁLASZTÁS

Miután néhány órával korábban a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöksége megválasztotta José Francisco Molinát sportigazgatónak, sajtótájékoztatón Luis Rubiales elnök azt is bejelentette: Luis Enrique a spanyol válogatott új szövetségi kapitánya.

„Az elnökség egyhangúlag elfogadta Luis Enrique kinevezését az elkövetkező két évre. Nem volt köztünk vita. Valószínűleg a jövő héten sor kerülhet a bemutatására is.”

Rubiales elárulta: Luis Enriquénak olyan ajánlatai voltak, melyekkel a szövetség anyagilag képtelen lett volna versenyezni – ez is bizonyítja, hogy a tréner mennyire szeretett volna kapitány lenni. Az RFEF is nagyon ragaszkodott hozzá, legalábbis az elnök állítása szerint senki mással nem tárgyaltak.

A játékosként a Real Madridban és a Barcelonában is maradandót alkotó Luis Enrique 62-szer lépett pályára a spanyol válogatottban, 2008-ban kezdődő edzői karrierje során a Barcelona B, az AS Roma, a Celta Vigo és az FC Barcelona vezetőedzője volt, utóbbival Bajnokok Ligáját is nyert.

Érdekesség, hogy napra pontosan 24 évvel ezelőtt, 1994. július 9-én játszották le a híres-hírhedt Olaszország–Spanyolország vb-negyeddöntőt (2–1), amelynek legemlékezetesebb jelentében éppen Luis Enrique volt az egyik főszereplő.

SZUPERKUPA

Az elnökségi ülésen arról is döntöttek, hogy a bajnok és kupagyőztes FC Barcelona, valamint a kupadöntős Sevilla idén a megszokott kettő helyett egy meccsen küzd meg a Spanyol Szuperkupáért, augusztus 12-én. Az RFEF azok után vetette fel ezt a lehetőséget, hogy az elmúlt hetekben nem talált két olyan augusztusi időpontot, amely mindkét csapatnak megfelelne a párharc lebonyolítására. Úgy tudni, a Barcelona elfogadta a javaslatot, a Sevilla azonban nem. Az andalúziai klub ragaszkodott a kétfelvonásos párharchoz, valamint az augusztus 5-i és 12-i időponthoz.

A mérkőzés nagy valószínűség szerint nem Spanyolországban, hanem a marokkói Tángerben lesz, de Rubiales elmondása szerint ehhez még a FIFA-nak is áldását kell adnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik