Spanyolország: már nem Hierro a szövetségi kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.08. 13:03
null
Hierro sportigazgatóként sem marad a spanyol szövetségnél (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-válogatott élére közvetlenül az oroszországi világbajnokság előtt kinevezett Fernando Hierro nem folytatja szövetségi kapitányi munkáját, sőt sportigazgatóként sem marad a Spanyol Labdarúgó-szövetségnél.

Fernando Hierro a Spanyol Labdarúgó-szövetség sportigazgatójaként utazott az oroszországi világbajnokságra, ám Julen Lopetegui váratlan menesztését követően, egy nappal a torna kezdete előtt szövetségi kapitánynak nevezték ki.

Nem tudni, mi lett volna a sorsa, ha a spanyolok nem esnek ki már a nyolcaddöntőben, így viszont nem nagy meglepetés, hogy az 50 éves szakember nem folytatja szövetségi kapitányi munkáját. A spanyol szövetségnek ugyanakkor új sportigazgatót is kell keresnie.

„A Spanyol Labdarúgó-szövetség és Fernando Hierro együttműködése véget ért azzal, hogy a spanyol válogatott befejezte szereplését az oroszországi világbajnokságon. Spanyolország legutóbbi szövetségi kapitánya nem akart visszatérni sportigazgatói munkájához, mivel új szakmai kihívásokra vágyik” – áll a szövetség vasárnap kiadott közleményében.

A spanyolok csoportelsőként jutottak tovább a csoportjukból – megelőzve az Európa-bajnok Portugáliát is –, ám a legjobb 16 között tizenegyesekkel alulmaradtak a házigazda oroszokkal szemben.

A SPANYOL SZÖVETSÉG EZZEL A VIDEÓVAL KÖSZÖNTE MEG HIERRO MUNKÁJÁT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik