Spanyolország: nyolc vb-győztes Del Bosque keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.29. 12:45
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésre (szeptember 4., Párizs), valamint a Macedónia elleni Eb-selejtezőre (szeptember 8., Valencia). A keretben nyolcan maradtak hímondónak a 2010-ben vb-címet nyerő együttesből, míg nyolc olyan játékos került be, aki nem volt tagja az idei vb-keretnek.
Del Bosque ebből a keretből építi fel a jövő spanyol válogatottját
Del Bosque ebből a keretből építi fel a jövő spanyol válogatottját

 

Az új beszállók közül Casilla, San José, Raúl García és Paco Alcácer újonc, míg a neves hiányzók között ott találjuk Pepe Reinát, Piquét, Matát és Fernando Torrest.

A spanyol válogatott a közelmúltban több klasszisától köszönt el, pontosabban a futballisták köszöntek el a nemzeti együttestől, miután lemondták a válogatottságot. Így Xavi Hernándeztől és Xabi Alonsótól, de az Ausztrália érintésével az MLS-be készülő válogatottsági gólrekorder, David Villa is tisztában van vele: aligha postáznak már számára meghívót a válogatottba.

SPANYOL KERET

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Manchester United), Kiko Casilla (Espanyol)
Hátvédek: Sergio Ramos, Dani Carvajal (mindkettő Real Madrid), Juanfran (Atlético), Mikel San José (Athletic), Raúl Albiol (Napoli), Marc Bartra (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea)
Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Chelsea), Ander Iturraspe (Athletic), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Andrés Iniesta (Barcelona), Koke (Atlético), Raúl García (Atlético)
Csatárok: Diego Costa (Chelsea), Paco Alcácer (Valencia), Pedro Rodríguez (Barcelona)

Albert Celades, a spanyol U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője kijelölte keretét a Magyarország és az Ausztria elleni Eb-selejtezőkre. A keretben ott van a barcelonai bemutatkozásán gólt szerző ügyeletes csodagyerek, a 18 esztendős Munir El Haddadi. A magyarokkal idegenben (szeptember 4., Felcsút) játszanak a spanyolok, az osztrákokat otthon (szeptember 9., Puertollano) fogadják. A 4. csoport élén hat fordulót követően 18 ponttal a spanyolok állnak, akiket az osztrákok (12 pont) és az albánok (nyolc meccsen 6 pont) követnek. A bosnyákoknak és a magyaroknak ugyancsak 6-6- pontjuk van.

U21-ES SPANYOL KERET A SZEPTEMBERI EB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Rubén Blanco, Fernando Pacheco, Kepa
Hátvédek: Sergi Gómez, Amat, Bernat, Alberto Moreno, Muniesa, Jonny Castro, Manquillo, Pablo Insua
Középpályások: Sergi Roberto, Saúl Níguez, Rubén Pardo, Denis Suárez
Csatárok: Oliver, Deulofeu, Sarabia, Muniain, Munir El Haddadi, Ayoze Pérez

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik