Higuaín-mesterhármas, Real Madrid-parádé Valenciában

Vágólapra másolva!
2011.04.23. 18:05
null
Gonzalo Higuaín (jobbra) egyik gólöröme a háromból (Fotó: Action Images)
Címkék
A szerdai Király-kupa-döntő után újfent Valenciába látogatott a Real Madrid, de most nem a (bajnoki címet aligha elveszítő) Barcelona, hanem a tabella harmadik helyén álló Valencia volt az ellenfele. Pontosabban a játszótársa, mert az első félidei Real-remeklésnek és a hazai védelem sorozatos zárlatainak köszönhetően hengerelt a Real.

 

„Meg kell vernünk a Valenciát, ha életben akarjuk tartani a bajnoki aranyról szőtt álmainkat" – vélekedett a találkozó előtt a királyi klub védője, Raúl Albiol. Mestere, José Mourinho minden bizonnyal egyetért vele, de a jövő szerdai, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőt is szem előtt tartva Fernando Gagót, Sami Khedirát, Ángel Di Maríát, Emmanuel Adebayort és Sergio Ramost sem nevezte keretébe; Khedirát és Gagót sérülés, a többieket pihentetés okán.

A házigazda edzője, Unai Emery nem hagyta magát elaltatni a tartalékos vendégkeret láttán. „A Real nagyon veszélyes, még ha nem is játszik mindenki, akit szerdán a Barcelona ellen láttunk – vélekedett. – A Real játékstílusa nem fog változni. Kiváló gárdával találkozunk, de tudjuk, hogyan húzzuk ki a méregfogát."

Udvariasan díszsorfalat álltak a madridiaknak a valenciaiak, akik a kevésbé naprakész nézőkkel egyetemben néha csak találgathatták, kivel is pacsiznak éppen, lásd a Real Madrid kezdőcsapatából az Ezequiel Garay, Nacho, Granero, Canales négyest. Éppen a bizonyítani akaró madridi tartalékok – élükön az aranylabdás Kakával! – ragadták magukhoz az irányítást, de a Esteban Granero, Sergio Canales páros lövései lepattantak a védőkről. Az első negyedóra után feléledt a hazai csapat is, de a kósza próbálkozásokat magabiztosan hárította Iker Casillas.

Igazi helyzet nélkül szerezte meg a vezetést a Real: a 23. percben a sokadik középpályás-labdaszerzés után Kaká lőtte balról keresztbe Karim Benzema felé a labdát laposan, amely Vicenzo Guaita könnyű zsákmánya lett volna, ha a kapus nem ejti ki a játékszert a francia támadó elé, aki a visszafutó Ricardo Costa mellett higgadtan a hálóba lőtt. 0–1

Santiago Canizares (Real Madrid-Valencia, 1998, ingyen)
REAL MADRID–VALENCIA – TOP 5 TRANSZFER
Predrag Mijatovics (Valencia-Real Madrid, 1996, 14 millió mai euró)
eal EAL MADRID–VALENCIA TOP 3

Raúl Albiol (Valencia-Real Madrid, 2009, 15 millió)

Juan Mata (Real Madrid Castilla-Valencia, 2007, ingyen)
Luis Milla (Real Madrid-Valencia, 1997, ?) és Iván Helguera (Real Madrid-Valencia, 2007, i.)

Felrázta a gól a hazaiakat, de gyorsan összehoztak egy másikat is az ellenfélnek: a 31. minutumban egy túlságosan hosszúra sikeredett realos kiugratást követően Jérémy Mathieu és Guaita egymásra várt, miközben a szemfüles Gonzalo Higuaín kibújt a francia védő mögül, és az üresen maradt kapuba gurított. 0–2

A félidő hátralévő része madridi örömfocit hozott: először a nagyon élő Benzema szöktette Higuaínt a jobb oldalon, akinek mintaszerű, okos beadását a középen érkező Kaká továbbította pár lépésről a léc alá (0–3), majd szinte lemásolták ezt a találatot a Mourinho-fiúk, csak ezúttal Kaká volt a feladó, Higuaín pedig a végrehajtó (0–4). Ezen a szinten Kaká kozmikusnak mondható magányban álldogált az ötösön találatánál, az argentin csatárt is méterekről követték az őrzők. Nyílt nap a Mestallában...

A sokadik Higuaín–Kaká összjáték az 53. percben meghozta az újabb „királyi" gólt: a brazil hagyta a bal oldalon faképnél a halovány Miguelt, beadását az argentin ék, Higuaín két védő közül az ötösről a kapuba vágta: 0–5. Egy újabb dél-amerikai koprodukció volt ez, amelyet nem csak a szappanopera-rajongók élveznek.

Több hazai néző is hazaindult mérgében, így ők már nem láthatták, amint a csereként beállt Jonas gólpasszt adott az exrealos Roberto Soldadónak (1–5), majd Kaká megszerezte második mai találatát is (1–6). Ezt követően kissé visszavett a tempóból a Real, amelybe csereként állt be a világbajnok Xabi Alonso és az aranylabdás Cristiano Ronaldo is. Mondhatni, erős volt ezen a mérkőzésen a vendégkispad...

Kissé leült a hangulat a vége felé, ezen Jonas segített, aki 15 méterről kilőtte a bal alsót, 2–6-ra módosítva az állást, majd a szintén csereként beálló Jordi Alba pörgette szépen a jobb alsóba 11 méterről a labdát egy újabb zseniális Mata-passz után, kialakítva a 3–6-os végeredményt.

VALENCIA–REAL MADRID 3–6

 

A szerdai Király-kupa-siker után királyi parádét láthatott a Mestalla népe, bár ehhez kellett a Valencia-védők által az első félidőben tartott jó félórás „áramszünet" is. A második félidőben sokáig félgőzzel is tartotta előnyét a Real Madrid, amelyben a tartalékok bizonyították, hogy bátran számíthat rájuk a portugál mester, a két Valencia-csere, Jonas és Jordi Alba pedig egy-egy szép góllal azt, hogy komolyabb feladatokra is készen állnak.

Kiváló előjáték volt ez az újabb Barcelona–Real Madrid összecsapás előtt.

PERCRŐL PERCRE
1.
Megkezdődött a találkozó: a hazaiak hozták játékba a labdát.
6.Granero tette ki a labdát a jobb oldalra, Benzema cselezgetett, de Miguel mentett előle, szögletre.
8.
Most Kaká trükközik ugyanott, az ötös jobb oldalán, ezúttal Stankevicius ment kornerre.
10.Granero és Canales is tüzel a 16-osról veszélyesen, mindkétszer lepattan a labda. Újabb két szöglet. A kettő között Higuaínt, a Valencia-mumust vágták fel csúnyán a miheztartás végett.
16.
Az egykori Realos Soldado veszélyeztetett a jobb oldalon, előle is szögletre mentettek. A beívelés után ugyanő lő, de csizmaszárral. Nem sokkal később egy Maduro, Soldado, Topal összjáték után utóbbi pörgetését húzta le magabiztosan Casillas.
17.Ismét munkában Casillas, aki Pablo Hernández jobb oldali beadását tornázta ki egy szép homorítással.
20.Kaká ugratta ki a jobb oldalon Benzemát, aki szépen elvitte a labdát, majd tíz méterről, jobbról, kissé kisodródva a lécre bombázott. A becsúszó Ricardo Costa lekésett, Guaita a kezét sem tudta felemelni.
21.Canales lő ígéretes helyzetben, Guaita hárít, természetesen szögletre.
23.
Egy középpálya tengelyében történő labdaszerzés után Kaká lőtte balról keresztbe Benzema felé a labdát laposan, amely Guaita könnyű zsákmánya lett volna, ha nem ejti ki a játékszert Benzema elé, aki a visszafutó Ricardo Costa mellett higgadtan a hálóba lőtt: 0–1.
29.Pablo Hernández lőtt a bal alsó mellé jobbról, hét méterről. Casillas rajta volt.
30.Miguel lövésénél a jobb oldalon Carvalho karjáról pattant szögletre a labda.
31.Újabb gólt hoztak össze a "denevéresek" a Realnak: egy túl hosszú Higuaín-önkiugratás után Mathieu és Guaita egymásra várt, egészen addig, amíg a szemfüles Higuaín ki nem bújt a francia bekk mögül és az üresen maradt kapuba nem gurított: 0–2.
37.Pablo Hernández lőtt egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a jobb felső fölé.
39.Madridi örömfoci: Carvalho oxizik, majd Benzema szöktette Higuaínt a jobb oldalon, akinek mintaszerű, okos beadását a középen érkező Kaká centerezte a léc alá öt méterről. 0–3. Ezen a szinten Kaká kozmikusnak mondható magányban álldogált az ötösön.
40.Valencia-ellencsapás, de Casillas újra véd. A másik oldalon kollégája is ugyanezt teszi Benzema jobb oldali próbálkozásánál.
42.Atomcsapás. Szinte lemásolták az előző találatot a kék mezes vendégek, csak ezúttal Kaká volt a feladó, Higuaín a végrehajtó. A védők most sem álltak helyzetük magaslatán. 0–4.
46.Folytatódik a mérkőzés.
47.Pablo Hernández beadását Soldado fejeli fölé az ötösről. Négygólos vezetés ide vagy oda, Casillas leszúrja védőit.
53.A sokadik Higuaín-Kaká dél-amerikai összjáték: a brazil hagyta a bal oldalon faképnél a halovány Miguelt, beadását az argentin ék két védő közül az ötösről a kapuba vágta: 0–5.
56.
Ever Banega lő, felé, Higuaín lő lesgólt (nem volt az), majd Soldado lövését Casillas menti szögletre.
59.Joaquín a pályán Pablo Hernández helyett, míg Madurót Jonas váltja.
60.A brazil gólkirály, Jonas nem sokat vacakol: egy szép háromszögelés után az ötös jobb széléről pontosan középre gurított, és ezzel Soldadónak nem volt nehéz dolga: 1–5.
62.Benzema passzával Kaká a 16-os jobb oldalánál felbőrözte Stankeviciust, majd tíz méterről a hosszú sarokba tekert. 1–6.
62.
Canales elhagyja a gyepet, Xabi Alonso a helyén.
66.
Pályára lép C. Ronaldo is, Higuaínt váltja. A mesterhármasért jókora Mourinho-búbolás járt.
74.Némi mezőnyjáték után Kaká ugratta ki C. Ronaldót, de Guaita ment előle, messze kifutva ketrecéből.
75.Minek ide védő? Garay helyett a középpályás Pedro León a Realban.
79.
Raúl Albiol harcol Soldadóval, szabadfogásban, de elmarad a büntető. Salamoni döntés. A kontrából CR fejel, Guaita fogja.
80.Jonas szépít: a brazil Joaquín szöktette Matát, aki a 16-osnál középre gurított, Jonas pedig Raúl Albiol mellől 15 méterről a bal alsóba helyezett. 2–6.
82.Mathieu helyett Jordi Alba a gyepen.
85.
Az újabb csere is gólt lőtt: Jordi Alba egy középre löbbölt labdát vett át finoman a 11-es pontnál, és Casillas mellett szépen helyezett a jobb alsóba. 3–6. Egy újabb zseniális Mata-passz!
86.
Jonas lőtt kétszer is közelről, de mindkétszer mentettek a realosok.
88.Nacho izmai eddig bírták.
89.
Végre egy sárga is: Jonas kapja, reklamálásért. Hamar megtanult a brazil spanyolul, révén a télen érkezett.
91.
Benzemáé lehetett volna a slusszpoén, de a 16-osról mellé lőtt.
90+3.
Háromperces hosszabbítás után véget ért a találkozó.
Real Madrid–Valencia 3–0
2000., Bajnokok Ligája-döntő.
Real Madrid: Iker Casillas – Michel Salgado (Hierro, 84.), Karanka, Iván Campo, R. Carlos – McManaman, Redondo, Iván Helguera, Raúl – Anelka (Sanchís, 79.), Morientes (Sávio, 71.). Edző: Vicente del Bosque.
Valencia: Canizares – Angloma, Djukics, Pellegrino, Gerardo (A. Ilie, 68.) – Farinós, Mendieta, Gerard, Kily González – C. López, Angulo. Edző: Héctor Cuper
Gól: Morientes (39.), McManaman (67.), Raúl (75.)
REAL MADRID–VALENCIA TOP 3

Valencia–Real Madrid 1–5
2007., Primera División.
Valencia: Hildebrand – Miguel, Raúl Albiol, Iván Helguera, Moretti –Joaquín, Gavilán (Vicente, 60.), Albelda, Angulo (Mata, 77.) – David Silva (Montoro, 82.), Morientes. Edző: Óscar Fernández.
Real Madrid: Iker Casillas – Ramos (Miguel Torres, 73.), Cannavaro, Metzelder, Marcelo (Heinze, 57.) – Guti, M. Diarra, Gago, Raúl – Robinho, Van Nistelrooy (Júlio Baptista, 66.). Edző: Bernd Schuster.
G.: Angulo 59. ill. Raúl 1., Van Nistelrooy 25., 37., Ramos 30., Robinho 65.

Valencia–Real Madrid 4–3
1995., Primera División.
Valencia: Zubizarreta – Patxi Ferreira, Sietes, José Ignacio (Poyato, 80.), Fernando (Javi Navarro, 73.) – Mendieta, Engonga, Mazinho, Otero – José Gálvez (Arroyo 66.), Mijatovics. Edző: Luis Aragonés.
Real Madrid: Buyo – Quique Flores, Alkorta, Sanchís, Lasa (Chendo, 73.) – Milla (Amavisca, 45.), M. Laudrup, Redondo, Luis Enrique (Míchel, 66.) – Raúl, Zamorano. Edző: Jorge Valdano.
G.: José Gálvez 24., Fernando 29., Mijatovics 39., Arroyo 83. ill. M. Laudrup 51., 11-esből, Alkorta 65., Míchel 89.

 

AZ ÁLLÁS
1. Barcelona 32 27 4 1 86–17 +69 85
2. Real Madrid 33 25 5 3 79–26 +53 80
3. Valencia 33 19 6 8 57–41 +16 63
4. Villarreal 32 17 6 9 49–36 +13 57
5. Athletic Bilbao 32 15 3 14 49–46 +3 48
6. Atlético Madrid321371250–43+746
7. Sevilla 32 13 7 12 48–47 +1 46
8. Espanyol 32 14 3 15 40–45 –5 45
9. Levante 32 12 6 14 36–42 –6 42
10. Mallorca 32 11 6 15 33–45 –12 39
11. Sporting Gijón329111230–37–738
12. Real Sociedad 32 12 2 18 42–55 –13 38
13. Deportivo 32 9 11 12 27–40 –13 38
14. Getafe 32 10 7 15 43–51 –8 37
15. Santander 32 9 10 13 31–47 –16 37
16. Osasuna 32 9 8 15 37–39 –2 35
17. Zaragoza32891531–45–1433
18. Málaga 32 9 6 17 42–62 –20 33
19. Hércules 32 8 6 18 29–50 –21 30
20. Almería 32 5 11 16 32–57 –25 26

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik