Alpesi sí: Lindsey Vonn ismét egészséges, utolérné Anja Pärsont

Vágólapra másolva!
2011.03.03. 19:11
Címkék
Lindsey Vonn szeretné utolérni Anja Pärsont a megnyert világkupaversenyek számában. Az olimpiai bajnok amerikai eddig 40 alkalommal állhatott a dobogó tetején, a svéd eggyel több elsőséggel büszkélkedhet. A hétvégén Tarvisióba látogat a mezőny, Vonnak jó esélye van akár az előzésre is.

Tarvisióban szombaton lesiklásban is összemérik tudásukat a hölgyek, ez a szakág pedig köztudottan Vonn erőssége. Vasárnap le is hagyhatja Anja Pärsont, hiszen a szuper G szintén az amerikai klasszis kedvence.

Vonn korábbi agyrázkódása miatt az elmúlt időszakban nem síelt csúcsformában, ám most már minden rendben, készen áll a kihívásokra. „Frissnek érzem magam, a fejem sem vacakol már – mondta a 26 éves Vonn. – Tudok koncentrálni, és képes vagyok úgy síelni, ahogyan síelni szeretnék. Még mindig sok van hátra a karrieremből, és megpróbálok további versenyeket nyerni."

A már említett Pärsonnál mindössze hárman nyertek több vk-versenyt: az osztrák Annemarie Moser-Pröll 62, a svájci Vreni Schneider 55, az osztrák Renate Götschl pedig 46 alkalommal diadalmaskodott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik