Három tizeddel világbajnok Schlierenzauer

Vágólapra másolva!
2011.03.03. 19:01
null
Schlierenzauer pályafutása negyedik vb-aranyát nyerte<br />(Fotó: Reuters)
Címkék
A síugrók nagysáncversenyével folytatódott a norvégiai Oslóban zajló északisí-világbajnokság. A győzelmet az osztrák Gregor Schlierenzauer szerezte meg honfitársa, Thomas Morgenstern és a svájci Simon Ammann előtt.

Az első sorozat nagyon szorosan alakult: azt a normál sáncon világbajnoki címet szerző osztrák Thomas Morgenster nyerte 133 méteres ugrásával két norvég, Anders Jacobsen és Anders Bardal előtt, de még a nyolcadik svájci Simon Ammann is tíz ponton belül volt az éllovashoz képest.

Amikor Ammann sorra került, akkor az osztrák Kofler állt az élen, de a négyszeres olimpiai bajnok 134 és fél méteres ugrásával át is vette a vezetést. Ugyanez nem sikerült a német Uhrmannak és a lengyel Stochnak sem, aki ráadásul el is esett.

Az első sorozatban a finn Hautamäki ugrotta a legnagyobbat 134,5-tel, de a kompenzációs pontok miatt csak az ötödik volt, ráadásul a második sorozatban csak 129-ig jutott, így ő sem állt az élre. Az osztrák Schlierenzauer viszont 134 és félig jutott, ami elég volt a vezetés átvételéhez.

A norvég Bardalnak csak 125 méter sikerült, így jócskán visszaesett, és honfitársának, Anders Jacobsennek sem ment (123 méter). Így már biztos volt az osztrák arany, csak az volt a kérdés, hogy Schlierenzauer vagy Morgenstern?

Az ugrások távolsága alapján fél méter volt a differencia közöttük, így tulajdonképpen a pontozókon múlt minden. Az ítészek pontjai alapján némi meglepetésre Schlierenzauer nyert három tizeddel, míg a harmadik Ammann lett.

ÉSZAKISÍ-VB, OSLO (NORVÉGIA)
SÍUGRÁS, HS134
1. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 277.5 (130, 134.5)
2. Thomas Morgenstern (osztrák) 277.2 (133, 131)
3. Simon Ammann (svájci) 274.3 (129.5, 134.5)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik