Savchenko és Szolkowy aranyosan tér haza

Vágólapra másolva!
2011.01.27. 22:53
null
Savchenko és Szolkowy visszaverte az orosz támadásokat (Fotó: Reuters)
Címkék
Megnyerte csütörtökön a párosok versenyét a korábban világ- és Európa-bajnok német Aliona Savchenko, Robin Szolkowy duó a Bernben zajló műkorcsolya Eb-n. A kitűnő német páros immár negyedszer ünnepelhet kontinensbajnoki címet.

A szerdai rövidprogram után már élen álló kettős 133.89 pontot kapott a kűrjére, így megtartotta vezető pozícióját a címvédő orosz Juko Kavaguti, Alekszandr Szmirnov (134.12 pont) és a szintén orosz Vera Bazarova, Jurij Larionov (125.35) duó előtt.

Az Eb pénteken a nők rövidprogramjával és a jégtáncosok kűrjével folytatódik, előbbiben Pavuk Viktória, utóbbiban a szerdai versenynap után 6. helyen álló Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim kettős lesz érdekelt.

A férfiak versenyében a francia Florent Amodio áll az élen a csütörtöki rövidprogram után.

A vancouveri olimpián 12. helyezett 20 éves versenyző produkcióját 78.11 pontosra értékelték, mögötte a cseh Michal Brezina foglalja el a második, az orosz Artur Gacsinszkij pedig a harmadik pozíciót.   

A háromszoros Eb-győztes francia Brian Joubert (70.44) egyelőre hetedik, az olimpiai és világbajnok, címvédő orosz Jevgenyij Pljuscsenko pedig nem vesz részt a kontinenstornán, a nemzetközi szövetség ugyanis tavaly júniusban eltiltotta, mert az orosz szövetség engedélye nélkül indult különböző pénzdíjas viadalokon.

A magyar bajnok Vardanjan Tigran már a hétfői selejtezőben búcsúzott.

MŰKORCSOLYA EB
PÁROS, VÉGEREDMÉNY
1. Aliona Savchenko, Robin Szolkowy (német) 206.20 pont
2. Juko Kavaguti, Alekszandr Szmirnov (orosz) 203.61
3. Vera Bazarova, Jurij Larionov (orosz) 188.24
AZ ÁLLÁS, FÉRFIAK
1. Florent Amodio (francia) 78.11 pont
2. Michal Brezina (cseh) 76.13
3. Artur Gacsinszkij (orosz) 73.76

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik