Arnnak a negyeddöntő volt a végállomás

Vágólapra másolva!
2011.05.13. 13:35
null
Arn Gréta becsülettel küzdött, azonban alulmaradt Li Nával szemben (Fotó: Reuters)
Címkék
Arn Gréta viszonylag simán, két szettben vereséget szenvedett a negyedik helyen kiemelt Li Nától a Rómában zajló salakpályás tenisztorna női egyesének negyeddöntőjében, így búcsúzott a viadaltól. Arn veresége ellenére is kitűnően szerepelt a római tornán, hiszen az előző fordulóban két mérkőzéslabdát hárítva győzött 3:6, 7:6, 7:6-ra Jelena Vesznyina ellen (az első fordulóban Szvetlana Kuznyecovát ugyanilyen arányban verte meg).

Az első szett rosszul kezdődött Arn Gréta számára, ugyanis miután Li Na behúzta az első játékot, elvette a magyar lány adogatását, majd 3:0-ra meglépett. Ezután 3:1-re szépített Arn, majd később 4:2-re módosult az eredmény.

ARN: NEM IGAZÁN VOLT ESÉLYEM
„Nem igazán volt esélyem, mert Li nagyon jól játszott. Az előző három nehéz meccsem miatt mentálisan eléggé elfáradtam, így nem tudtam végig rendesen koncentrálni. Hiába ütöttem egy-egy nyerőt, utána következett négy-öt elrontott labdamenet, így pedig ezen a szinten nem lehet meccset nyerni. Az elmúlt héttel persze így is elégedett vagyok. Az edzőm régóta mondja már, hogy nekem a játékom alapján ilyen szintre kellene eljutnom, én azonban ettől függetlenül szeretnék a földön maradni" – mondta a magyar játékos a Nemzeti Sportnak.

Ekkor a kínai teniszező adogatásánál két bréklabdához jutott Arn, azonban egyikkel sem tudott élni, így 5:2-nél a szettben maradásért kellett szerválnia. Ez nem is akárhogy sikerült neki, hiszen remek első szerváinak segítségével semmire hozta adogatását, azonban Li Na szintén magabiztos játékkal 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszma is rosszul kezdődött Arn számára, hiszen az első játékban Li Na egyből lebrékelte őt. Ezután a kínai teniszező adogatott, és 40:40-nél Arn került előnybe, majd Li kettőshibát vétett, ezzel a magyar lány kiegyenlített.

Ekkor újabb fordulat következett a második játszmában, hiszen Arn adogatójátékában Li jutott bréklabdához, amelyet magabiztos játékkal értékesített is, majd saját szervajátékát behúzva már 3:1-re meglépett.

Újra Arn Gréta adogathatott, és Li kiváló fogadásainak köszönhetően két bréklabdához jutott: az első lehetőségnél a hálóba vágta a labdát, a másodiknál azonban a magyar lány rontott, így a kínai teniszező 4:1-re meglépett a második szettben.

A megnyugtató előny az eddiginél még magabiztosabbá tette a kínait, adogatójátékát viszonylag simán behúzta, így 5:1-nél Arn Gréta a mérkőzésben maradásért szerválhatott.

Arn adogatásánál 40:40 állt az eredményjelzőn, amikor Li Na mérkőzéslabdához jutott. A magyar lány hárította ezt, azonban ezután még háromszor jutott meccslabdához a kínai teniszező, az utolsót egy remekül előkészített pont után értékesítette, így 6:1-re megnyerte a második szettet– és a mérkőzést is.

Li Na ellenfele az elődöntőben a Francesca Schiavone–Samantha Stosur összecsapás győztese lesz.

Korábban mindössze egyszer találkozott egymással a két teniszező: 2000-ben az egyik kemény pályás verseny nyolcaddöntőjében Li Na három szettben győzte le a magyar lányt.

WTA-TORNA, INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA, RÓMA
(2 050 000 dollár, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Li Na (kínai, 4.)–Arn (magyar) 6:3, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik