Aus. Open: Federernek bejön a dupla zokni, jöhet Murray

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.20. 12:03
null
Federer esélyt sem adott Tsongának (Fotó: Reuters)
Utolsóként Roger Federer jutott be a férfiak mezőnyében az Australian Open negyeddöntőjébe: a svájci teniszező kiváló játékkal, három szettben búcsúztatta Jo-Wilfried Tsongát. A hatodik kiemelt Federer Andy Murrayvel találkozik az elődöntőbe jutásért.

 

 

Federer egészen egyszerűen ellenállhatatlanul teniszezett Tsonga ellen, a francia játékos egyszer sem tudta elvenni ellenfele adogatását. Az első szettben saját adogatása után rögtön egy brékkel kezdett, ami mint később kiderült, elég volt a játszma megnyeréséhez – 31 perc alatt.

A második szettben jobban tartotta magát Tsonga, ám a 11. gémben megtörte Federer, a svájci második bréklabdáját kihasználta, majd behúzta a játszmát. A harmadik szett az elsőhöz hasonlóan alakult, a korábbi világelső a harmadik játékban brékelt, majd a hetedikben a francia három bréklabdát is hárított, 5:4-nél pedig egy meccslabdát, ám végül Federer akarata érvényesült.

Tsonga eggyel több ászt (8) ütött, mint Federer, kettős hibát mind a ketten egyet-egyet vétettek. A svájci sorozatban 11. Australian Openjén jutott be a negyeddöntőbe, ahol ezúttal Andy Murray lesz az ellenfele.

„Más ez a torna, mint a többi. Nagy hőség a kezdetben, nappali és éjszakai meccs is, van itt minden – mondta a meccs után Federer. – Joe agresszív játékra kényszerít, a taktikám ma bevált, ennek nagyon örülök. Várom már az Andy elleni meccset, örülök, hogy Tsonga ellen ezúttal nem kellett öt szettet játszani. Miért van rajtam két zokni? Így hordom már egy ideje, még a lányaim sem értik. Így puhább."

Federer egyébként 15. alkalommal találkozott Tsongával és 10. győzelmét aratta a francia ellen. Az Australian Openen most harmadszor mérték össze erejüket, mindhárom találkozót a korábbi világelső nyerte.

A játéknap további eseményeiről – többek között Marija Sarapova búcsújáról és Rafael Nadal nagy csatában megnyert meccséről – itt olvashatnak.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Federer (svájci, 6.)–Tsonga (francia, 10.) 6:3, 7:5, 6:4
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Dimitrov (bolgár, 22.)
Murray (brit, 4.)–Federer (svájci, 6.)
Berdych (cseh, 7.)–Ferrer (spanyol, 3.)
Wawrinka (svájci, 8.)–Djokovics (szerb, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik