Australian Open: Nem jött be a "kamikaze"-taktika Wozniacki ellen

Vágólapra másolva!
2011.01.21. 03:00
Címkék
Caroline Wozniacki bejutott a legjobb tizenhat közé, miután elképesztő labdamenetekkel színesített, rendkívül magas színvonalú meccsen 6:4, 6:3-ra legyőzte a huszonkilencedik kiemelt szlovák Dominika Cibulkovát a harmadik fordulóban.

Cibulková úgy ment ki a pályára, hogy "leüti" a világelsőt, és egy darabig úgy tűnt, hogy sikeres lehet "mindent egy lapra" taktikája. A világranglista huszonhetedik helyezettje hihetetlenül agresszíven játszott, és gyakorlatilag minden labdamenetet ő döntött el. Csodálatos nyerő ütései mellé azonban még több hiba csúszott be, így a kiválóan védekező Wozniacki 6:4-re megnyerte a fordulatos, több bréket is hozó első szettet. Aztán a második is hasonlóan alakult, igazi férfias játékot láthattak a Rod Laver Arena nézői, amelynek végén a higgadtabb, stabilabban teniszező Wozniacki örülhetett. A dán világelső végül 92 perc alatt nyert 6:4, 6:3-ra, és a nyolcaddöntőben az orosz Veszna Manaszijevát legyőző lett Anastasija Sevastovával játszik. "Hihetetlenül nehéz mérkőzés volt. Megpróbáltam lábmunkával megverni ellenfelemet, ami szerencsére sikerült" – mondta a mérkőzés után Wozniacki. "Hihetetlenül nehéz mérkőzés volt. Megpróbáltam lábmunkával megverni ellenfelemet, ami szerencsére sikerült" – mondta a mérkőzés után Wozniacki.


Francesca Schiavone is bejutott a legjobb 16 közé. A tavalyi Roland Garros győztese eddigi legsimább mérkőzésén 6:0, 7:6-ra verte a román Monica Niculescut.   

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (25 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
 
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ
Djokovics (szerb, 3.)–Troicki (szerb, 29.) 6:2-nél feladta
 
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Wozniacki (dán, 1.)–Cibulková (szlovák, 29.) 6:4, 6:3
Schiavone (olasz, 6.)–Niculescu (román) 6:0, 7:6
Sevastova (lett)–Manaszijeva (orosz) 6:1, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik