Az US Openen az idén egyéniben szeretnék nyerni – Fucsovics

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 11:45
null
Fucsovics (balra) sporttörténelmet írt Wimbledonban (Fotó: MTI)
Címkék
Babos Tímea és Fucsovics Márton pályafutása második Grand Slam-győzelmét aratta a juniorok között, ezúttal Wimbledonban: Márton egyéniben, Timea párosban. Fucsovics szerint a legnagyobb vágya teljesült a wimbledoni sikerrel, most már az US Open egyéni címe a célja.

Fucsovics Márton tavaly élete első Grand Slam viadalán, az US Open junior férfi párosának döntőjén aratott történelmi sikert a tajvani Cseng Peng Hszie oldalán. Az idei Australian Openen junior elődöntőt játszó magyar – amennyiben fejlődése töretlen marad – néhány év múlva a felnőttek között akár a legjobb 100-ba is bejuthat – állítják a szakemberek.

„Eddig nem sokat pihenhettem, mert hétfőn érkeztem meg Budapestre, délután négyre értünk haza Nyíregyházára, de már este közönségtalálkozón vettem részt, ahol sok szurkoló várt. A wimbledoni élmények elmondhatatlanok. Az első mérkőzésen izgultam, vesztes állásból nyertem két szoros szettben, aztán nagyon magabiztosan jutottam el a döntőig. Az nagy önbizalommal töltött el, hogy az ausztrál sráccal, Benjamin Mitchellel az AusOpenen már játszottam, és simán nyertem ellene. Most jobban játszott, én is izgultam, de sikerült győzni" – értékelte szereplését Fucsovics.

„Wimbledon az Wimbledon. Számomra az összes Grand Slam-torna közül a legkiemelkedőbb. Tavaly még nem indulhattam, mert nem fértem volna fel a főtáblára, most viszont az egyik fő pályán, majdnem telt ház előtt játszhattam. Szerencsére két páholy is magyarokkal volt tele, értem szorítottak, édesapámékat jól láttam, hiszen az első sorban ültek" – nyilatkozta a fiatal tehetség.

„A gyors borítás a kedvencem, olyan a stílusom, mint Babos Timinek, agresszív és támadó, ez mindkettőnknek jobban fekszik, ezért szeretek annyira füves pályán játszani" – mondta a wimbledoni bajnok.

Arra a kérdésre, hogy ezúttal egy cseh versenyzővel játszott párost, nem pedig Zsiga Mátéval, a teniszező a következő magyarázatot adta: „Semmi rosszra nem kell gondolni, Máté nagyon jó barátom, de ő egy ITF-teammel érkezett Wimbledonba, már neki is párja volt, nekem is. De nagyon tervezzük, hogy az US Openen ismét összeállunk."

„Mivel a páros győzelmet 2009-ben behúztam az US Openen, most nagyon szeretnék egyesben győzni. Jövőre a felnőttek között az idei wimbledoni sikerem úgy is kamatozni fog, hogy több szabadkártyát kapok ezekre a viadalokra" – mondta Fucsovics.

„2007 óta a németországi First Line Teniszakadémián tanulok, ott sok az edző, a játékos, az intézménynek van saját konditerme és rengeteg pályája különböző borítással. Itthon, sajnos, nem lett volna esélyem arra, hogy olyan szinten készüljek, ami szükséges a nemzetközi sikerek eléréséhez, kint viszont minden feltétel adott. Akadnak itt olyanok, akik befizetik magukat és akadnak szerződésesek, mint én" – mesélt felkészülésének körülményeiről a nyíregyházi teniszező.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik