Clijsters idén sem nyeri meg Wimbledont

Vágólapra másolva!
2011.06.15. 17:44
null
Clijsters nagyon csalódott, de nem volt más választása<br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Lábsérülése miatt nem indul el az idei wimbledoni tenisztornán Kim Clijsters, aki női egyesben a második helyen lett volna kiemelve. Ezt a belga játékos szerdán közölte a verseny szervezőivel.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy le kell mondanom a wimbledoni szereplésem, miután a lábam ‘s-Hertogenboschban ismét megsérült. Nagyon idegesít, hogy ez történt velem az egyik kedvenc versenyem előtt. Mindig is imádtam Wimbledon hangulatát, de most nincs más választásom, pihennem kell, hetekig nem teniszezhetek" – áll Clijsters közleményében.

A 28 éves belga kiválóság még áprilisban szenvedett bokasérülést, amikor egyik unokatestvérének lakodalmán mezítláb táncolt, ám elmondása szerint kedden, a hollandiai ‘s-Hertogenboschban nem ez a sérülése újult ki az olasz Romina Oprandi mérkőzésén, amelyet két szettben elveszített.

Clijsters a Grand Slam-tornák közül csak Wimbledonban nem jutott még döntőbe egyéniben (párosban 2003-ban megnyerte a viadalt). Két elődöntő (2003 és 2006) jelentette eddig a legjobb londoni szereplését.

Visszalépését követően a mögötte lévő kiemeltek eggyel magasabb kiemelési számot kapnak, a főtábla tetején a világelső Caroline Wozniacki található. A férfiaknál az amerikai Sam Querrey és a német Benjamin Becker szintén lemondta szereplését, mindkettő könyöksérülésre hivatkozva.

VENUSNAK SIKERÜLT, SERENÁNAK NEM

Úgy nézett ki, mindkét Williams nővér bejut a legjobb nyolc közé az eastbourne-i versenyen, de ez végül csak Venusnak sikerült. Ő két szettben legyőzte Ana Ivanovicsot, húga, a majdnem egyéves kihagyása után mindössze a második meccsét vívó Serena viszont 3 óra 12 perces csatában kikapott Vera Zvonarjovától.

Az első helyen kiemelt orosz az elvesztett első játszma után a másodikban 5:3-as hátrányban volt, ám egyenlíteni tudott, a rövidítést pedig 7–5-re megnyerte. A döntő szettben 5:2-re vezetett már, ám ekkor amerikai ellenfele csillantotta meg küzdeni tudását, több mérkőzéslabdát is hárítva feljött 5:5-re. Erőfeszítései végül hiába valónak bizonyultak, mert a következő két játékot elveszítette, így Zvonarjova készülhet a Samantha Stosur elleni negyeddöntőre.

 

WTA-TORNA, AEGON INTERNATIONAL, EASTBOURNE 618 000 dollár, fű)
EGYES, 2. FORDULÓ
Zvonarjova (orosz, 1.)–S. Williams (amerikai) 3:6, 7:6, 7:5
Stosur (ausztrál, 7.)–Jovanovszki (szerb) 6:3, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 3.)–Baltacha (brit) 6:1, 7:6
Bartoli (francia, 6.)–Martínez Sánchez (spanyol) 6:3, 6:3
Kvitová (cseh, 5.)–Makarova (orosz) 7:6, 7:6
A. Radwanska (lengyel)–Schiavone (olasz, 4.) 6:3, 6:2
V. Williams (amerikai)–Ivanovics (szerb) 6:3, 6:2
Hantuchová (szlovák)–Li Na (kínai, 2.) 7:6, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik