Djokovics 44 perc alatt átgázolt Federeren

Vágólapra másolva!
2011.12.30. 14:05
null
Djokovics nem ütközött túl nagy ellenállásba (Fotó: Reuters)
Címkék
Nem tartott sokáig Novak Djokovics és Roger Federer mérkőzése az Abu-Dzabiban zajló meghívásos tenisztorna elődöntőjében, a szerb világelső ugyanis 6:2, 6:1-re nyert a svájci játékos ellen. A másik ágon a spanyolok belharca sem volt sokkal fordulatosabb, David Ferrer két sima játszmában búcsúztatta Rafael Nadalt

 

Federer sorozatban aratott 17 győzelemmel fejezte be az előző idényt (ezt a bemutató tornát már a következő szezon nyitányának tekintik), Djokovics pedig korábbi teljesítményéhez képest gyenge játékkal. Most viszont fordult a kocka, a svájci igencsak messze volt legjobbjától, az első szettben 2:2-ig tartotta a lépést a világelsővel, aki ezután egymás után kilenc játékot nyert meg.

A lenullázást végül elkerülte a második játszmában Federer, de a 44 perc alatt elszenvedett vereséget valószínűleg így is igyekszik majd minél hamarabb elfelejteni, még, ha nem is volt különösebb tétje a meccsnek.

„Tökéletes nyitánya volt ez a szezonnak, nagyon jól ment” – nyilatkozta győzelme után Djokovics, míg Federer jobb híján elnézést kért azoktól, akik hosszabb mérkőzésre számítottak.

Djokovics a döntőben Rafael Nadalt rendkívül magabiztosan, két szettben legyőző David Ferrerrel találkozik, a viadal győztese 250 ezer dollárral gazdagodik.

MUBADALA WORLD TENNIS CHAMPIONSHIP, ABU-DZABI
ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb)–Federer (svájci) 6:2, 6:1
Ferrer (spanyol)–Nadal (spanyol) 6:3, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik