Egy év után ismét Federer-Nadal csata

Vágólapra másolva!
2010.05.15. 23:15
null
Federer továbbra is veretlen Ferrerrel szemben (Fotó: Reuters)
Létrejött a sokak által várt álomdöntő a madridi torna férfi egyesében, miután Roger Federer – ha nem is könnyen – legyőzte David Ferrert, így készülhet Rafael Nadal ellen, akivel egy éve, ugyancsak a madridi tornán futott össze legutóbb – tétmérkőzésen persze.

Ferrer az eddigi Federer elleni sikereiből nem sok erőt meríthetett, mivel nem volt neki ilyen, mind a kilencszer a svájci nyert kettejük összecsapásán.

A mérleg tehát nagyon egyoldalú, a mostani első szett ezzel szemben rendkívül szoros volt, 5:5-ig mindketten hozni tudták adogatójátékukat, ami főleg Ferrer részéről volt bravúrosnak mondható, mivel öt bréklabdát is hárítania kellett ehhez.

Mondhatni, hiába tette, mivel a 11. játékban elbukta szerváját, Federer pedig hozta a sajátját, így 7:5-tel az övé lett a nyitó felvonás.

Nem lett volna meglepő, ha a spanyol ellenállása ezután megtörik, ám nem így történt. Az addig egészen kiválóan adogató Federer 2:1-es Ferrer-vezetésnél 0:30-nál kettős hibát ütött, és bár az első két bréklabdát még hárította, a harmadikat nem tudta. Ez a játék pedig döntőnek bizonyult, kis előnyét ugyanis végigvitte a spanyol, aki így 6:3-mal egyenlített.

A döntő játszmában azonban ismét a svájci volt a jobb, aki 4:3-nál egy csodás tenyeressel bréklabdához jutott, majd egy újabbal a győzelem küszöbére került. Nem is volt már innen visszaút Ferrernek, a világelső hozta adogatását, így döntőbe jutott, amelyben csakúgy, mint tavaly, az idén is Rafael Nadal lesz az ellenfele. Egymás elleni mérlegük a spanyol felé billen (13–7), ám legutóbb – 2009-ben Madridban – Federer győzött.

Kíváncsian várjuk, mit hoz a klasszikus párharc újabb felvonása.  

ATP 1000-ES TORNA, MUTUA MADRILENA MADRID OPEN, MADRID
(2 853 000 euró, salak)  
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Federer (svájci, 1.)–Ferrer (spanyol, 9.) 7:5, 3:6, 6:3
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Nadal (spanyol, 2.)–Almagro (spanyol) 4:6, 6:2, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik