Federer Murrayt is magabiztosan kipipálta

Vágólapra másolva!
2010.11.23. 16:54
null
Federer veretlenül vezeti a B-csoportot (Fotó: Action Images)
Címkék
A svájci Roger Federer két sima szettben, 6:4, 6:2-re legyőzte a brit Andy Murrayt a londoni tenisz ATP-világbajnokság 2. fordulójában, így ő maradt egyedüliként veretlen a B-csoportban.

 

Mindkét teniszező első fordulós győzelemmel érkezett kettejük 14. összecsapására – a skót javára billent az egymás elleni mérleg, 8 sikere mellett csak ötször kapott ki –, Federer a spanyol David Ferrert 6:1, 6:4-re, Murray a svéd Robin Söderlinget 6:2, 6:4-re verte meg a világbajnokságon korábban.

Murray mintha kicsit idegesebben kezdte volna a találkozót, és bár az első adogatását brékhátrányból még megfordította, a következőt semmire veszítette el, ezzel gyorsan hátrányba került (2:1).

Federer rendkívül biztosan hozta saját szervajátékait, így a britnek 5:3-nál a szettben maradásért kellett adogatnia. Ezt megtette (5:4), de ezután jöhetett ismét a svájci, aki a szerváinál ezt megelőzően 17 pontból 16-ot behúzott. Gyorsan ráijesztett szurkolóira, ám 0:30-ról is könnyedén fordította meg a játékot, és végül 36 perc alatt megnyerte az első szettet (6:4).

A folytatásban a brit egy maratoni hosszúságú adogatógém során kétszer is bréklabdát hárított, ám a harmadik Federer-előnnyel már nem bírt, így mindjárt a szett elején hátrányba került, majd villámgyorsan semmire el is bukta a következő játékot (2:0).

A következő Murray-adogatás magabiztos játékkal, és 30:0-vel indult, majd egy újabb bréklabdával és elveszített gémmel zárult, és miután Federer a saját adogatásánál 15:30-ról is fordított, hamar 4:0-s előnyre tett szert.

A skót a megalázó nullázást végül el tudta kerülni, fordítani azonban nem volt esélye, így Federer végül valamivel kevesebb mint 1 óra 17 perc alatt 6:4, 6:2-re legyőzte Murrayt.

TENISZ, ATP-VB 
EGYES
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Federer (svájci, 2.)–Murray (brit, 5.) 6:4, 6:2
Söderling (svéd, 4.)–Ferrer (spanyol, 7.) később

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik