Federer tovább menetel, Stosur elbukott

Vágólapra másolva!
2011.05.27. 15:19
null
Roger Federer három szettben diadalmaskodott (Fotó: Action Images)
A francia nemzetközi teniszbajnokság harmadik fordulójában a korábbi világelső Roger Federer három szettben legyőzte Janko Tipszarevicset, s ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A nőknél a címvédő Francesca Schiavone kínai ellenfele, Peng Su-aj feladta a mérkőzést, így az olasz teniszező lépett tovább. Meglepetésre a tavalyi döntős Samantha Stosur kikapott az argentin Gisela Dulkótól.

 

Federer ellenállhatatlanul kezdte a Tipszarevics elleni mérkőzést, az első szett 6:1-es megnyeréséhez ugyanis mindössze 19 percre volt szüksége. A második játszmában már nehezebb dolga volt a korábbi világelsőnek, azonban egyszer el tudta venni szerb ellenfele adogatását, így már 2–0-s előnyben volt.

A harmadik szettben is magabiztos játékkal rukkolt elő a svájci, és bár időnként Tipszarevics is zseniálisan játszott, mégis 6:3-ra alulmaradt, így Federer jutott a nyolcaddöntőbe, ahol akár honfitársával, Stanislas Wawrinkával is összecsaphat – amennyiben a 26 éves teniszező legyőzi Jo-Wilfried Tsongát.

PÁROSÍTÁS, EREDMÉNYEK
FÉRFI EGYES
NŐI EGYE

A hetedik helyen kiemelt David Ferrer tovább folytatta idei jó szereplését – négyszer vívott döntőt idén, melyek közül kettőt megnyert –, és magabiztos játékkal három szettben búcsúztatta a 31. kiemelt ukrán Szerhij Sztahovszkijt.

A spanyol teniszezőnek mindössze 96 percre volt szüksége a 6:1, 6:1, 6:3-ra végződő mérkőzés megnyeréséhez. Ferrer kiváló formában van, amit az is bizonyít, hogy a Sztahovszkij elleni találkozón mindössze kilenc ki nem kényszerített hibát vétett.

A nőknél a címvédő Francesca Schiavone megnyerte az első szettet Peng Su-aj ellen, majd a másodikban a kínai teniszező légzési panaszokra hivatkozva 2:1-es vezetésénél feladta a találkozót.

Az ötödik helyen kiemelt olasznak nem lesz könnyű dolga a nyolcaddöntőben: a tizedik helyen rangsorolt Jelena Jankoviccsal csap össze.

Utóbbi a harmadik fordulóban az amerikai Bethanie Mattek-Sandsot búcsúztatta, méghozzá meggyőző produkcióval: mindkét szettben kétszer vette el ellenfele adogatását, míg az amerikainak ugyanerre esélyt sem adott.

A statisztikák a szerb teniszező mellett szólnak: Jankovics az előző négy Garroson háromszor elődöntőbe került, míg a Schiavone elleni négy összecsapásából hármat megnyert.

Meglepetésre a világranglistán 51. Gisela Dulko három szettben felülmúlta a tavalyi finálista Samantha Stosurt. Az argentin az első játszmában 5:2-re is elhúzott, majd több szettlabdát elrontott, azonban a sokat hibázó ausztrál megkönnyítette a dolgát.

A második szett megnyerése után Stosur már 4:2-re is vezetett a döntő felvonásban, csakhogy rengeteg ki nem kényszerített hibát vétett, így Dulko fordítani tudott és megnyerte a találkozót – azaz 2006 után pályafutása során másodszor jutott be a Roland Garros nyolcaddöntőjébe.

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(17 520 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ
Ferrer (spanyol, 7.)–Sztahovszkij (ukrán, 31.) 6:1, 6:1, 6:3
Federer (svájci, 3.)–Tipszarevics (szerb, 29.) 6:1, 6:4, 6:3
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Kuznyecova (orosz, 13.)–Marino (kanadai) 6:0, 6:4
Dulko (argentin)–Stosur (ausztrál, 8.) 6:4, 1:6, 6:3
Jankovics (szerb, 10.)–Mattek (amerikai) 6:2, 6:2
Schiavone (olasz, 5.)–Peng Su-aj (kínai, 29.) 6:3, 1:2-nél Peng Su-aj feladta

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik