Hantuchová búcsúztatta a világelső Wozniackit

Vágólapra másolva!
2011.05.27. 16:34
null
Hantuchová szerint a szívének és ütőjének <br />köszönhette a győzelmét (fotó: Action Images)
Címkék
Egy hetet sem élt meg a világelső Caroline Wozniacki a Roland Garros női egyesének versenyében, miután a torna harmadik fordulójában a szlovák Daniela Hantuchová nagy meglepetésre, két sima szettben 6:1, 6:3-ra legyőzte dán ellenfelét.

Megdöbbentően indult a találkozó, hiszen Hantuchová 27 perc alatt behúzta az első játszmát, miközben mindössze egy játékot engedélyezett a világelsőnek. Nincs rá jobb kifejezés, a 28 éves, poprádi születésű lány szó szerint leütötte a pályáról dán ellenfelét.

Wozniacki nem találta a kitűnő vonaljáték ellenszerét, ráadásul gyenge napot is fogott ki, és mire ocsúdott, óriási bajba került, hiszen 28. kiemelt ellenfele a második szettben is elhúzott 3:0-ra.

Hantuchová játékában ugyan ekkor volt némi megingás, de ez csak 4:3-ig tartott. Wozniacki továbbra is sokat hibázott, ám az igazi különbség a nyerők tekintetében volt a két teniszező között, hiszen a találkozó végén a dán világelső nyolc védhetetlen ütésével szemben a szlovák 26-ot tudott felmutatni.

Hantuchová 6:1, 6:3-as sikerével élete egyik legnagyobb sikerét aratta, a következő fordulóban viszont újabb kemény ellenfél, a 13. helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova vár rá. A világelső pedig bizonyosan Grand Slam-győzelem nélkül marad a Garros után is.

A férfiaknál a harmadik fordulóban elbúcsúzott a hazai közönség egyik kedvence, Jo-Wilfried Tsonga, a francia versenyzőt a svájci Stanislas Wawrinka verte meg kétszettes hátrányból, több mint négyórás nagy csatában.

A nap leginkább várt összecsapása, a Novak Djokovics–Juan Martín del Potro mérkőzés viszont sötétedés miatt félbeszakadt. A szerb világranglista-2. és argentin ellenfele holnap a harmadik szettől, egy-egy megnyert, illetve elveszített játszmáról folytatja a csatát.

A Wawrinka–Tsonga mérkőzés elhúzódása miatt csak késve, nyolc óra előtt nem sokkal kezdődhetett el Djokovics és Del Potro találkozója, ráadásul akkor sem az eredetileg kiírt centerpályán, hanem a Suzanne Lenglenről elnevezett salakon.

A rendkívül magas színvonalú találkozó első szettjét Djokovics nyerte meg 6:3-ra, majd a másodikban már Del Potrónak jött ki jobban a lépés. Két játszma után már világos volt, hogy a játékosok nem fogják tudni befejezni a mérkőzést pénteken, ezért a mérkőzésvezető félbeszakította az összecsapást – folytatás szombaton. A mérkőzést ugyanúgy a Lenglen-pályán folytatják, Li Na és Sorana Cirstea mérkőzése után.

A játéknap korábbi eredményeiről itt olvashat!

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(17 520 000 euró, salak)
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Hantuchová (szlovák, 28.)–Wozniacki (dán, 1.) 6:1, 6:3
Bartoli (francia, 11.)–Görges (német, 17.) 3:6, 6:2, 6:4
Zvonarjova (orosz, 3.)–An. Rodionova (ausztrál) 6:2, 6:3
Pavljucsenkova (orosz, 14.)–Llagostera Vives (spanyol) 3:6, 6:3, 6:3

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ
Monfils (francia, 9.)–Darcis (belga) 6:3, 6:4, 7:5
Montanés (spanyol)–Juzsnij (orosz, 12.) 6:1, 7:6, 6:1
Gasquet (francia, 13.)–Bellucci (brazil, 23.) 6:2, 6:3, 3:6, 6:3
Wawrinka (svájci, 14.)–Tsonga (francia, 17.) 4:6, 6:7, 7:6, 6:2, 6:3
Djokovics (szerb, 2.)–Del Potro (argentin, 25.) 6:3, 3:6-nál sötétedés miatt félbeszakadt
FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(17 520 000 euró, salak)
NŐI EGYES, A NYOLCADDÖNTŐ FELSŐ ÁGÁNAK PÁROSÍTÁSA
Hantuchová (szlovák, 28.)–Kuznyecova (orosz, 13.)
Bartoli (francia, 11.)–Dulko (argentin)
Zvonarjova (orosz, 3.)–Pavljucsenkova (orosz, 14.)
Jankovics (szerb, 10.)–Schiavone (olasz, 5.)
FÉRFI EGYES, A NYOLCADDÖNTŐ ALSÓ ÁGÁNAK PÁROSÍTÁSA
Ferrer (spanyol, 7.)–Monfils (francia, 9.)
Wawrinka (svájci, 14.)–Federer (svájci, 3.)
Fognini (olasz)–Montanés (spanyol)
Gasquet (francia, 13.)–Djokovics (szerb, 2.)/Del Potro (argentin, 25.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik