Jó előjel Nadalnak: legyőzte Del Potrót

Vágólapra másolva!
2011.06.27. 22:47
null
Nadal ismét megmutatta... (Fotó: Action Images)
Címkék
Nem hibáztak a „nagyok” a férfiaknál a wimbledoni nyolcaddöntőben. Andy Murray után Novak Djokovics, Roger Federer és Rafael Nadal is továbbjutott.

NADAL–DEL POTRO

Az első játszmában a fogadónak nem sok esélye volt, Del Potro került néhányszor bajba, de ekkor mindig előhúzott egy remek szervát. Így jutottak el a tie-breakig, ám sokáig – majdnem tíz percig – kérdéses volt, hogy erre sor kerül-e egyáltalán, hiszen a bal sarkát fájlaló Nadalt hosszú ideig ápolni kellett.

...majd Vilmos herceg is (Fotó: MTI)
...majd Vilmos herceg is (Fotó: MTI)

Végül folytatta, ám nem úgy tűnt, mint aki fel tudja venni a versenyt, 3–0-s hátrányban találta magát. Ez az állapot azonban nem tartott sokáig, 4–3-ra fordított, majd meg is nyerte a 80 perces játszmát, Del Potro nagyon csúnya kettős hibájával.

Az adogatásukra ezután is jól vigyáztak, egészen a második szett nyolcadik játékáig. Ekkor Del Potro brékelni tudott, majd a saját szervajátékát hozta, így egyenlített.

Ezután egy újabb, több mint egyórás játszma következett – amely alatt Del Potrót ápolni is kellett, miután az egyik labdamenet végén elcsúszott és meghúzódott –, megint csak rövidítéssel a végén, amit ismét Nadal nyert meg. Del Potro az egész meccsen feszültebbnek tűnt a megszokottnál, frusztráltságát pedig tovább fokozhatta, hogy a világelső egyetlen brék nélkül jutott 2:1-es szettelőnyhöz.

A dél-amerikai végül majdnem három és félórányi játék után bukta el először az adogatását, ez pedig végzetesnek bizonyult számára, Nadal 6:4-gyel lezárta a meccset, sorozatban 18. sikerét aratva Wimbledonban.

Ők ketten korábban két Grand Slam-versenyen futottak össze egymással: a 2007-es Roland Garroson a spanyol, a 2009-es US Openen pedig az argentin diadalmaskodott sima három szettben, majd nyerte meg végül a tornát. Ennek tudatában a Nadal-szurkolók kiváltképp bizakodóak lehetnek...

FEDERER–JUZSNIJ

Juzsnij az első szettben még tartani tudta a lépést Federerrel, ám úgy tűnt, hiába jutott el a rövidítésig, azt elbukja. A svájci már 4–2-re is vezetett, Juzsnij viszont zsinórban négy labdamenetet nyert meg, majd a második játszmalabdáját értékesíteni tudta, így Federer a torna során először szettet vesztett.

SZAVAZÁS

Ki nyeri Wimbledon férfi egyesét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Kétségbeesés helyett azonban elkezdett jobban játszani, jóval többször ment fel a hálóhoz, ez pedig meghozta a kívánt hatást, 6:3-mal egyenlített.

Juzsnij ezután összeomlani látszott, a harmadik játszmában pillanatok alatt 5:0-s hátrányba került. Az eredmény kozmetikázása végül is sikerült neki, ám az újabb 6:3-as szett után már Federernél volt az előny.

A 16-szoros Grand Slam-győztest még inkább megnyugtathatta, hogy a folytatásban rögtön elvette ellenfele adogatását, az irányítást pedig ezután már nem is engedte ki a kezéből, egymás után 11. alkalommal győzte le Juzsnijt. Következő ellenfele a David Ferrert három szettben elintéző Jo-Wilfried Tsonga lesz.

DJOKOVICS–LLODRA

Novak Djokovics önbizalomtól duzzadó játékkal állította meg a 19. kiemelt francia Michaël Llodrát. Nyerő ütésből 32-t mutatott be, ki nem kényszerített hibája viszont csak hat volt a statisztika szerint. A 101 perc alatt nyerő szerb kiválóságra a nyolc között edzőpartnere, a Németországban született, horvát és bosnyák felmenőkkel bíró, ausztrál színekben versenyző Bernard Tomic vár.

A NAP HŐSTETTE

A lengyel Lukasz Kubot 2:0-ra vezetett a szetteket tekintve, valamint két meccslabdája is volt Feliciano López ellen, mégis a spanyol játékos jutott negyeddöntőbe. A 29 éves, a világranglista 93. helyén álló Kubot eddigi menetelése egyébként annak fényében még inkább megsüvegelendő, hogy mindössze másodszor szerepelt a wimbledoni főtáblán, a még nagyobb siker kapujában azonban elbukott.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (14 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Del Potro (argentin, 24.) 7:6, 3:6, 7:6, 6:4
Fish (amerikai, 10.)–Berdych (cseh, 6.) 7:6, 6:4, 6:4
López (spanyol)–Kubot (lengyel) 3:6, 6:7, 7:6, 7:5, 7:5
Tsonga (francia, 12.)–Ferrer (spanyol, 7.) 6:3, 6:4, 7:6
Federer (svájci, 3.)–Juzsnij (orosz) 6:7, 6:3, 6:3, 6:3
Djokovics (szerb, 2.)–Llodra (francia, 19.) 6:3, 6:3, 6:3
A FÉRFI NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Fish (amerikai, 10.)
Murray (brit, 4.)–López (spanyol)
Tsonga (francia, 12.)–Federer (svájci, 3.)
Tomic (ausztrál)–Djokovics (szerb, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik