Kim Clijsters sem akart lemaradni a vb-elődöntőről

Vágólapra másolva!
2010.10.29. 00:10
null
Clijsters a döntő szettben nem ismert kegyelmet Azarenka ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
Kim Clijsters három szettben nyert a fehérorosz Victoria Azarenka ellen, így a Barna csoport mellett két fordulót követően a Fehérben is biztosra vált, hogy kik jutnak be a négy közé. Csütörtöki sikerével a belga kiválóság is ott lesz a Dohában zajló WTA-világbajnokság elődöntőjében, ahová rajta kívül még Samantha Stosur (ausztrál, 5.), Caroline Wozniacki (dán, 1.) és Vera Zvonarjova (orosz, 2.) jutott be.

 

CLIJSTERS–AZARENKA

Az utolsó csütörtöki mérkőzésen Clijstersnek saját szurkolói mellett a Zvonarjováért szorítók is drukkolhattak, mivel győzelme esetén ők ketten már a pénteki mérkőzésektől függetlenül elődöntősnek mondhatták volna magukat.

Clijsters – aki a szerdai, Jankovics elleni sikerével átlépte a 20 millió dolláros határt, ami a pályafutása során keresett pénzösszeget illeti – jóval többet kockáztatott ellenfelénél, aminek következtében sokkal több nyerőt ütött, mint Azarenka, aki így 6:4-re elbukta az első szettet.

A fehérorosznak fel kellett javulnia a versenyben maradáshoz, és ezt meg is tette. Már 5:4-nél is a játszmáért szerválhatott, ám ekkor Clijsters még vissza tudott jönni. Azarenka végül 7:5-tel egyenlített.

A döntő szettben aztán a fehérorosz jóformán semmilyen ellenállást nem tudott tanúsítani – úgy játszott, mintha valamilyen egészségügyi problémái lettek volna –, Clijsters már 5:0-ra vezetett, amikor Azarenka saját adogatójátékából szépített. És hogy örült neki… Pedig akkor már csak egy gém volt hátra a mérkőzésből: Clijsters előbb még vétett egy kettős hibát, de a végén egy ásszal zárta le a találkozót.

 SONY ERICSSON CHAMPIONSHIPS – DOHA 2010, DOHA
(4 550 000 dollár, kemény pálya)
FEHÉR CSOPORT
Clijsters (belga, 3.)–Azarenka (fehérorosz, 8.) 6:4, 5:7, 6:1
KORÁBBAN
BARNA CSOPORT
Wozniacki (dán, 1.)–Schiavone (olasz, 4.) 3:6, 6:1, 6:1
Gyementyjeva (orosz, 7.)–Stosur (ausztrál, 5.) 4:6, 6:4, 7:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik