Nadal idén is legyőzte Söderlinget

Vágólapra másolva!
2011.06.01. 19:12
null
Rafael Nadal egyre jobb formába lendül (Fotó: Reuters)
Címkék
Rafael Nadal és Andy Murray is bejutott a legjobb négy közé a Roland Garroson, amelyen így idén férfi egyesben az első négy kiemelt lesz érdekelt az elődöntőben. A hölgyeknél az alsó ágon Marija Sarapova és Li Na küzd meg a fináléért.

 

RAFAEL NADAL–ROBIN SÖDERLING

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Roland Garros férfi egyesét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Robin Söderling és Rafael Nadal sorozatban a harmadik Roland Garroson futott egymásba, 2009-ben a svéd győzött (eddig rajta kívül senki sem tudta megverni a jelenlegi világelsőt a Garroson), tavaly viszont Nadal visszavágott neki a döntőben.

Söderling most sok hibával kezdett, aminek eredményeként Nadal elhúzott 3:0-ra. Ezt később nagyon bánhatta a svéd, mivel ezután ő is belelendült, egy bréket vissza is vett, de a másikat nem tudta, így 6:4-gyel Nadalé lett a nyitó játszma.

A második szettben Söderling 1:0-ra még vezetett, ezt követően azonban teljesen szétesett a játéka, nyerő ütése elvétve akadt, első szerváit csak 43 százalékkal tudta beütni, így jó formában lévő Nadal sorozatban hat gémet begyűjtve ezt a játszmát is megnyerte.

A harmadik szett elején volt egy-egy brék, ezután viszont mindketten jól vigyáztak szervajátékaikra, így rövidítés döntött. Méghozzá Nadal javára, így 2008 után ismét Söderling nélküli finálét rendeznek férfi egyesben a párizsi major versenyen.

ANDY MURRAY–JUAN IGNACIO CHELA

Andy Murray kétszettes hátrányból, majd a döntő játszmában 3:5-ről fordított a nyolcaddöntőben Viktor Troicki ellen, így ma megpróbálkozhatott azzal, hogy életében először elődöntőbe jusson a Roland Garroson.

PÁROSÍTÁS, EREDMÉNYEK
FÉRFI EGYES
NŐI EGYES

Ehhez azt a Juan Ignacio Chelát kellett megvernie, akitől első egymás elleni meccsükön (a 2006-os Australian Openen) még kikapott, ám azóta mind a hatszor megverte őt, többek között a legutóbbi két Roland Garroson.

Az elején Murray eléggé „beragadt”, nem tudni, ebben mekkora szerepe volt bokasérülésének, mindenesetre Chela dupla brékelőnnyel 4:1-re elhúzott, majd 5:3-nál fogadóként kettő, 5:4-nél adogatóként egy szettlabdához jutott, de egyikkel sem tudott élni. Murray remek védekezést és néhány pazar megoldást bemutatva túlélte a kritikus szituációkat, majd a rövidítést már simán megnyerte.

A folytatásban Chela kipukkadni látszott, de 5:2-ről visszajött 5:5-re, ekkor azonban ismét elbukta az adogatását, amit már nem tudott visszavenni. Ez már tényleg megtörte az argentint, akinek a harmadik szettben már csak felvillanásai voltak, Murray összességében teljesen megérdemelten jutott tovább.

Az uraknál így teljes mértékben érvényesült a papírforma, a felső ágon Nadal és Murray, az alsó pedig Novak Djokovics és Roger Federer csap össze az elődöntőben.

Sarapova két lépésre élete első
Roland Garros-diadalától (Fotó: Reuters)
Sarapova két lépésre élete első Roland Garros-diadalától (Fotó: Reuters)

 

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(17 520 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Söderling (svéd, 5.) 6:4, 6:1, 7:6
Murray (brit, 4.)–Chela (argentin) 7:6, 7:5, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 4.)
Federer (svájci, 3.)–Djokovics (szerb, 2.)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Li Na (kínai, 6.)–Azarenka (fehérorosz, 4.) 7:5, 6:2
Sarapova (orosz, 7.)–Petkovic (német, 15.) 6:0, 6:3
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Bartoli (francia, 11.)–Schiavone (olasz, 5.)
Li Na (kínai, 6.)–Sarapova (orosz, 7.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik