Nadal megnyerte csoportját, és elődöntős

Vágólapra másolva!
2010.11.26. 17:51
null
Nadal mindhárom meccsét megnyerte a vb-n (Fotó: Action Images)
Címkék
A londoni ATP-világbajnokság 3. fordulójában a spanyol Rafael Nadal két szettben legyőzte a cseh Tomás Berdychet, ezzel megnyerte a A-csoportot. Az is biztossá vált, hogy Berdych a másik mai meccs eredményétől függetlenül nem juthat már tovább, míg Nadalra Andy Murray vár az elődöntőben.

Nadal két győzelemmel érkezett az utolsó fordulóban rendezett találkozóra, korábban nagy csatában legyőzte Andy Roddickot, majd két szettben múlta felül Novak Djokovicsot. Berdych az első körben kikapott a szerbtől, azután viszont legyőzte Roddickot – az idényben először.

Nadal vitája a bíróval
Nadal vitája a bíróval

Nadal és Berdych eddig 11-szer találkozott egymással, ezeken nyolcszor a spanyol diadalmaskodott, ráadásul a cseh legutóbb 2006-ban tudta legyőzni riválisát. Ezzel szemben a mai találkozón először Nadalnak kellett bréklabdát hárítania, ami sikerült is neki, majd 2:2 után már a spanyol került fogadóelőnybe, de nem tudott élni vele.

A szett végül rövidítésbe torkollott, ahol már egyértelműen Nadal játszott fölényben, és be is húzta a játszmát. Ezzel meg is nyugodott a spanyol, pedig nem sokkal korábban még azzal is fenyegetőzött, hogy abbahagyja a meccset, amikor az egyik pontot a bíró vitatható körülmények között ítélte oda ellenfelének.

A második szettben már csak egy játékos volt a pályán, Nadal kétszer is brékelte Berdychet, és végül 1 óra 54 perc alatt megnyerte a meccset, és ezzel a csoportját. Az is biztossá vált, hogy Berdych a másik mai meccs eredményétől függetlenül nem juthat már tovább, míg Nadalra Andy Murray vár az elődöntőben.

A kvartett másik továbbjutó helyéről a Novak Djokovic-Andy Roddick összecsapás dönt. A csoportmásodik a svájci Roger Federerrel találkozik szombaton.  

TENISZ, ATP-VB 
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Nadal (spanyol, 1.)–Berdych (cseh, 6.) 7:6, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik