Tenisz: a visszatérő Szávay jól érzi magát, már alig várja a kezdést

Vágólapra másolva!
2011.03.09. 09:49
Címkék
Szávay Ágnes várhatóan csütörtökön kezd egyesben a hazai közönség előtt szereplő Jill Craybas ellen a 4.5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztornán, míg Arn Gréta már szerdán pályára lép.

Szávay – aki több mint öthónapos kihagyás után tér vissza – a verseny honlapja szerint párosban a magyar származású, svájci színekben szereplő Bacsinszky Tímea oldalán már a szerda esti programban, magyar idő szerint csütörtökre virradóra is szerepel. Az ellenfél egy dél-afrikai, cseh duó, a Natalie Grandin és Vladimira Uhlirová kettős lesz.

A világranglistán jelenleg 44. Szávay elmondta, hogy riválisa viszonylag magas kora – Craybas már 36 esztendős – ellenére hallatlanul fitt, és nagy hiba lenne alábecsülni.

„Alapvonalon nagyon pontos és magabiztos, stabil teniszező" – fogalmazott Szávay, aki tavaly a harmadik fordulóig jutott a kaliforniai versenyen. „Jól érzem magam, sokat edzettem, mások mellett az orosz Aliszja Klejbanovával is tréningeztem, és már alig várom a kezdést."

A 22 éves magyar játékos, aki sérülése miatt októberben versenyzett legutóbb, nem indult az idei első Grand Slam-tornán, az Australian Openen, és a Fed-kupában sem játszott. Szávaynak hát- és gerincproblémái voltak.

Az Indian Wells-i viadal 128-as főtábláján szinte a teljes női (és férfi) élvonal megtalálható. Szávay mellett egy másik magyar, az utóbbi időben igen sikeres Arn Gréta is pályára lép. A legutóbb Acapulcóban és Monterreyben is negyeddöntős Arnra (53. a világranglistán) az olasz Sara Errani (40.) vár Kaliforniában, akit a múlt héten 4:6, 7:5, 6:4-re legyőzött a monterreyi nyolcaddöntőben. A két játékos a szerdai (mai) programban, magyar idő szerint várhatóan 22 óra után találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik