Tenisz: kevés magyar a Garroson, Balázs a selejtezőben kezdett

Vágólapra másolva!
2011.05.17. 18:05
null
Arn (képünkön) remek formában várja a Roland Garros első fordulóját, Szávay viszont sérülten<br />(Fotó: Action Images)
A férfiak selejtezőivel ma elkezdődött a francia nemzetközi teniszbajnokság Párizsban. A torna előtt a Nemzeti Sport Online összeszedte, hogy hány magyar versenyzőért szoríthatunk a Roland Garroson.

Természetesen ezúttal is a hölgyek között lesz a legtöbb magyar induló a Roland Garroson. A jelenleg a világranglista 40. és 41. helyén álló Arn Gréta és Szávay Ágnes is alanyi jogon került a főtáblára (nevezési rangsoruk 52. és 44.), azonban továbbjutásban valószínűleg csak előbbi esetében reménykedhetünk.

Arn ugyanis az elmúlt héten, a római WTA-tornán bizonyította, hogy remek formában van, ráadásul, frissebb is lesz néhány riválisánál, miután visszalépett az e heti brüsszeli versenytől.

Szávay esetében ellenben már az is csoda, ha vállalja a játékot, hiszen folyamatosan küszködik fáradásos csigolyatörésével. Nem tud edzeni, és nem bírja lejátszani a meccseit sem, ahogy kedden a brüsszeli első fordulóban is láthattuk.

Babos Tímea és Czink Melinda világranglista-helyezése egyelőre a selejtezőhöz sem lenne elegendő, így ők inkább a wimbledoni Grand Slam-tornára koncentrálnak.

A férfiak között egyetlen magyarként Balázs Attila (235. a világranglistán) indult, azonban neki eleve három mérkőzést kell volna nyernie a főtáblára jutáshoz. Ehhez óriási bravúrt kellett volna véghezvinnie, ugyanis az elmúlt hónapokban mononukleózisa miatt – az utóbbi két hetet leszámítva – nem tudott rendszeresen edzeni. A 22 éves játékos első mérkőzését ma este játszotta a brazil Joao Souza ellen, és két szettben kapott ki tőle, így elbúcsúzott Párizstól.

A juniorok között még ennél is rosszabb a helyzet, ugyanis valószínűleg egy magyar sem lesz ott a főtáblákon.

A fiúk között egyéniben egyedül a 17 éves Kaszás Benjamin nevezett, ő azonban valószínűleg nem fér be az indulók közé, mint ahogy a lányok között Kapitány Krisztina, Müller Réka és a floridai Bolettieri-akadémián tanuló Totka Naomi sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik