Kezdetét veszi a Williamsek nélküli vb

Vágólapra másolva!
2010.10.26. 15:23
null
Zvonarjova (balra) és Wozniacki vág neki a legnagyobb eséllyel a dohai viadalnak (Fotó: Action Images)
Címkék
Nemcsak a presztízsértéke alapján már-már „ötödik” Grand Slam-tornának számító világbajnokság első helye, hanem a világranglista trónja is tétje a kedden Dohában kezdődő év végi világbajnokságnak.

A hetet Serena Williamset megelőzve a világranglista másodikjaként kezdő orosz Vera Zvonarjova ugyanis kedvező „széljárás” esetén jövő hétfőn újabb helyet ugorhat, vagyis átveheti a még csak második hete világelső Caroline Wozniackitól a vezetést.

Az egyaránt sérült Serena és Venus Williams távollétében így kettejük párharcát hozhatja az egyhuzamban harmadszor a katari fővárosban megrendezendő esemény. A viadal két legmagasabban rangsorolt kiemeltjeként külön csoportba kerültek, így leghamarabb az elődöntőben találkozhatnak, már ha eljutnak egyáltalán odáig…

Egyiküknek sem lesz ugyanis egyszerű dolga, hiszen a tíz mérkőzés óta veretlen dán szépségnek a Barna csoportban a harmincéves korára élete csúcsformájába kerülő Francesca Schiavone, Samantha Stosur és a kiszámíthatatlan Jelena Gyementyjeva ellen kell kivívnia a továbbjutást.

Vera Zvonarjovának viszont a mostanság gyengébb heteit élő Jelena Jankovics személyében jutott egy viszonylag könnyű ellenfél is, a US Open-győzelme óta először versenyző Kim Clijsters és a vasárnap Moszkvában tornagyőzelmet szerző Viktorija Azarenka ellen azonban biztosan meg kell majd izzadnia a sikerért.

A keddi nyitó napon Zvonarjova Jankoviccsal kezd magyar idő szerint délután négykor, majd rögtön utána Wozniacki–Gyementyjeva és Schiavone–Stosur (a Roland Garros döntőjének „visszavágója”) meccset rendeznek.

SONY ERICSSON CHAMPIONSHIPS – DOHA 2010, DOHA
(4 550 000 dollár, kemény pálya) 
BARNA CSOPORT
Caroline Wozniacki (dán, 1.)
Francesca Schiavone (olasz, 4.)
Samantha Stosur (ausztrál, 5.)
Jelena Gyementyjeva (orosz, 7.)
 
FEHÉR CSOPORT
Vera Zvonarjova (orosz, 2.)
Kim Clijsters (belga, 3.)
Jelena Jankovics (szerb, 6.)
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 8.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik