Úszás: Verrasztó Evelyn a Ferencvároshoz igazolt

Vágólapra másolva!
2019.01.23. 18:54
null
Verrasztó is a Fradi úszója lett (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros hivatalos honlapján számolt be róla, hogy immár a klubot erősíti Verrasztó Evelyn is, aki Molnár Ákos edző csoportjához csatlakozik, így a jövőben egy csapatban edz testvérével, Dáviddal, valamint Szilágyi Liliánával és Biczó Bencével.

 

„Verrasztó Evelyn 1989. július 17-én született Budapesten. Vérbeli úszó családból származik, édesapja, Verrasztó Zoltán és bátyja, Dávid is a sportág eredményes alakjai. Evelyn 2002-ben szerezte első érmét a felnőtt magyar bajnokságon, majd két évvel később az ifjúsági Eb-n váltóban arany-, 200 méteres hátúszásban bronzérmes lett.

Sikerét a váltóval egy évvel később is sikerült megismételnie, majd 2008-ban már a felnőtt kontinensviadalon lett 200 méteres vegyesúszásban ezüstérmes. Eddigi legnagyobb sikerét 2010-ben, Budapesten érte el, ahol ugyanezen a távon 4x200 méteres gyorsúszásban a váltó tagjaként aranyérmes lett, míg 200 vegyesen Hosszú Katinka mögött egyetlen századmásodperccel elmaradva a második helyen ért célba. Ugyanebben az évben a rövid pályás Eb-n is szerzett két aranyat. Négy olimpián versenyzett.

Komoly egyéni kitüntetései is vannak, 2008-ban az év magyar úszójának választották, és megkapta a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát is” – áll a fradi.hu-n található közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik