Rövid pályás úszó-vb: Verrasztó E. és Hosszú Katinka döntős 200 vegyesen

Vágólapra másolva!
2010.12.18. 09:10
Címkék
Verrasztó Evelyn a 2., Hosszú Katinka az 5. legjobb idővel kvalifikálta magát a 200 méter női vegyes döntőjébe a dubai rövid pályás úszó-világbajnokságon.

Mivel nem volt kvalifikációs ideje, Hosszú Katinka már az első előfutamban rajtkőre állt. A magyar versenyző az első ötven méteren hozzávetőlegesen hét másodpercet vert riválisaira, egyértelmű volt, hogy saját magának kell diktálnia a tempót, nem lesz akivel „utazhatna".

Hosszú végül 2:09.01-es időeredménnyel csapott a célba (az ellenfelek gyakorlatilag ekkor fordultak az utolsó ötvenre), izgatottan vártuk, hogy ez mire lesz elegendő. „Természetesen" a második előfutamban sem úszott jobbat senki sem a magyar lánynál, sőt a harmadikban sem.

Az ötödik futamban Verrasztó Evelynért szoríthattunk (a futam előtt Hosszú összetettben a harmadik helyen állt, azaz akár öten is megelőzhették volna az utolsó futamban). Ebben a futamban már jóval nagyobb volt az iram, végül Ariana Kukos mögött Verrasztó 2:08.19-es eredménnyel a második helyen csapott célba. Ők ketten összesítésben is a legjobb eredményt úszták.

Végül kiderült, hogy Hosszú időeredménye összesítésben az 5. helyre elegendő, azaz két magyarnak szurkolhatunk 200 méter női vegyes délutáni fináléjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik